Новини
Освіта

У школах Хмельницького оновили харчоблоки

Під час осінніх канікул у шести хмельницьких навчальних закладах на кухнях з’явилося нове обладнання. І кухарі, і діти задоволені – першим легше працювати, другим – смачніше їсти.

Модернізацію обладнання провели в рамках програми “Спроможна школа – для кращих результатів” за кошти державної субвенції та бюджету міста.

Спільно із обласним департаментом освіти визначили школи із найбільшою кількістю учнів та потребою у новому обладнанні. Таким чином вибрали ЗОШ №№24, 25, НВК №4, НВО №28, ліцей та гімназію №1.

Загалом на оновлення харчоблоків було виділено близько півтора мільйона гривень, з них пів мільйона – співфінансування з міського бюджету.

Зокрема, у школі №24 на обладнання, плиту, протирочну машину та картоплечистку закладу виділили майже 60 тисяч гривень. У цій шкільній їдальні щодня харчується 1100 учнів. Корисно, смачно, а з новим обладнанням – ще й швидко готує для них команда з 8 кухарів.

У школі також є практика – запрошувати батьків школярів до їдальні, аби вони могли самі скуштували шкільну їжу та оцінити її якість. Щоправда, цьогоріч у навчальному закладі від цього відмовилися через карантин.

Незабаром нове обладнання запрацює і в школах №25 та №28.

Детальніше у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter