Новини
Політика

Чверть громад Хмельниччини все ще чекають офіційних результатів виборів

Із 60 очільників міських, селищних та сільських громад Хмельницької області Центральною виборчою комісією названі 45. 15 громад, серед яких і Хмельницька, все ще чекають «останнього слова» Центрвиборчкому.

Із 13 міських голів перемогу з повним правом відсвяткували вже шестеро. Із 22 селищних – 18. Із 25 сільських – 21.

Дунаєвецьку міську громаду (Кам’янець-Подільський район) і надалі очолюватиме Веліна Заяць. За неї свої голоси віддали 4898 виборців (48,41%).

В очікуванні офіційного підтвердження від ЦВК досі Деражнянська, Хмельницька, Волочиська, Красилівська, Ізяславська та Полонська міські громади.

Вже визначилися із переможцями такі селищні громади: Новодунаєвецька, Староушицька, Чемеровецька, Меджибізька, Теофіпольська, Віньковецька.

Так, Новодунаєвецьку громаду (Кам’янець-Подільський район) очолить Антон Камінський, який переміг на виборах, набравши 2706 голосів (66,13%).

У Староушицькій громаді (Кам’янець-Подільський район) керуватиме Анатолій Тимчук. Протоколу виборів на сайті ЦВК немає, відтак, скільки голосів віддали за висуванця від провладної партії, невідомо.

Новий-старий голова і в Чемеровецькій громаді (Кам’янець-Подільський район). В Олександра Собаня – 7138 голосів (70,26%).

Піднявся кар’єрними сходами переможець виборів у Меджибізькій громаді (Хмельницький район). Заступник селищного голови Олександр Ткач переміг із результатом 965 голосів (30%).

Самовисуванця Михайла Тененева обрали головою Теофіпольської громади (Хмельницький район). Обігнавши найближчого суперника на трохи більше, ніж 300 вподобань виборців, переможець набрав 5244 голоси (47,49%).

І у Віньковецькій громаді (Хмельницький район) перемогу святкує Володимир Лужняк. Відірвавшись від найближчого суперника на 28 голосів, він набрав 1341 (21,62%).

Ще сім сільських громад Хмельниччини теж уже знають, під чиїм керівництвом житимуть далі.

У Гуменецькій громаді (Кам’янець-Подільський район) переобрали на новий термін Інну Абдулкадирову. Дані протоколу на сайті ЦВК відсутні.

У Слобідсько-Кульчієвецькій громаді (Кам’янець-Подільський район) переміг Юрій Волощук. Дані протоколу на сайті ЦВК відсутні.

Продовжить керувати Щиборівською сільською громадою (Хмельницький район) Іван Болюх. Дані протоколу на сайті ЦВК відсутні.

У Сахновецькій громаді (Шепетівський район) найбільше голосів виборців набрав Олександр Шрейдер – 758 (35%).

У Берездівській громаді (Шепетівський район) і надалі керуватиме Віктор Васьківський. Дані протоколу на сайті ЦВК відсутні.

Так само і в Ганнопільській громаді (Шепетівський район) мандат довіри від виборців знову отримала Маргарита Медведюк, набравши 1917 голосів, що становить 74%.

Новий очільник Плужненської громади (Шепетівський район) – Віталій Мартинюк. Обігнавши зі значними відривом суперників, він набрав 1592 голосів виборців (57,3%).

Читайте також: Нова Хмельницька облрада: кого обрали в депутати

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter