Новини
Бізнес

Місцеві бюджети Хмельниччини отримали понад 600 мільйонів гривень земельного податку

Плата за землю – це бюджетоформуючий платіж територій Хмельницької області, тому його адміністрування під особливим контролем у податківців.

З початку 2020 року до місцевих бюджетів Хмельницької області від платників податків надійшло близько 638 мільйонів гривень плати за землю. При цьому додатково бюджети громад отримали 62 мільйони гривень. План по надходженнях перевиконаний на 11%. Юридичні особи сплатили близько 504 мільйони гривень земельного податку, близько 133 мільйони надійшло від фізичних осіб.  

Плата за землю – це бюджетоформуючий платіж територій Хмельниччини, тому його адміністрування під особливим контролем. Акцент у цьому напрямку роботи податківці ставлять на те, аби жоден гектар ріллі, пасовищ, земельних ділянок, які виділені під ведення бізнесу, не пройшов повз оподаткування.

Динаміка сплати податків, що зараховуються до місцевих бюджетів, значною мірою залежить від активної позиції керівників громад, які повинні наполягати на тому, щоб всі суб’єкти господарювання та громадяни виконувати свої податкові зобов’язання.

Легальна підприємницька діяльність, впорядкування земельних відносин з усіма землекористувачами та власниками земельних угідь і пильний контроль за податковою дисципліною тих, хто використовує землю задля комерційного зиску, – передумови бюджетного успіху громад, – зазначають фахівці Головного управління ДПС у Хмельницькій області.

Водночас податкова служба краю ретельно відпрацьовує інформацію органів місцевої влади щодо потенційних порушень у користуванні землею та вживає адекватних заходів задля забезпечення надходжень, які у кінцевому підсумку працюють на громаду та дають позитивні результати.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter