Новини
Події

У Хмельницькому ресторатори вийшли на протест

Попри те, що чергова ініціатива влади щодо запобігання поширенню COVID-19 офіційно ще не затверджена, хмельницькі підприємці-ресторатори вирішили завчасно висловити своє ставлення до чергового обмеження їхнього права на працю.

Акція протесту проти карантину вихідного дня була анонсована вчора у соцмережах. Всіх охочих запрошували прийти сьогодні, 11 листопада, о 10.00 на майдан Незалежності. До заходу, ініційованого Українською асоціацією рестораторів, крім Хмельницького, доєдналися також Київ та ще 24 міста України.

До влади міста та області ресторатори звернулися з вимогами скасувати всі обмеження в роботі ресторанів; надати грошову компенсацію працівникам, які втратили роботу за час карантину, та бізнесу, який зазнав збитків за час вимушеного простою тощо.

Заступник Хмельницького міського голови Володимир Гончарук, який вийшов до мітингуючих, зазначив, що влада міста жодних рішень щодо обмежень роботи у вихідні не приймала. Наразі всі чекають на рішення уряду, яке має бути ухвалене сьогодні.

Коментуючи свої вимоги, рестораторка Олена Пенкаль, пояснила: міський голова та голова ОДА, до якого вони звернулися, насправді нічого не можуть змінити у ситуації, що склалася.

Але вони можуть нас підтримати, передати наше звернення, провести сесії і дати прохання в Кабінет Міністрів, що ми є, ми нікуди не поділися, і якщо є карантинні обмеження, давайте їх обговорювати. Давайте зробимо так, що якщо ми обмежимо, то ми обмежимо всіх. Повністю місто закриваємо і таким чином допомагаємо лікарням, щоб не було напливу хворих, – пояснила рестораторка.

На майдан мітингувальники прийшли з плакатами, на яких зокрема, написані такі гасла: «Ми проти карантину вихідного дня», «Людина їсть не тільки в будні», «Нема роботи, нема податків» тощо.

Відео: Василь Камінський

Як проходив протест та чого ще вимагали підприємці – можна побачити у трансляції Суспільне Поділля.

Нагадаємо, у вихідні підприємці перекривали міжнародну трасу поблизу Хмельницького. На Давидковецькому перехресті ФОПи вимагали  скасувати впровадження реєстраторів розрахункових операцій (РРО).

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter