Новини
Події

Вибори у Кам’янці проходять з незначними порушеннями

Сьогодні мешканці Кам’янець-Подільської громади вдруге роблять вибір: хто буде міським головою наступних 5 років. Спостерігачі та громадські активісти відстежують процес голосування та фіксують порушення законодавства на виборчих дільницях.

Всі 59 виборчих дільниць у місті відкрилися вчасно, о 8 ранку.

На трьох дільницях (№№ 681352, 680547 та 681336) спостерігачі помітили нестачу скриньок для голосування. Їх, відповідно до законодавства, на кожній дільниці має бути не менше чотирьох. Проте на двох дільницях їх виявилося по 3, на третій – лише 2. Як зазначають спостерігачі, на одній із зазначених дільниць четверту скриньку для голосування вирішили не використовувати через те, що вона була пошкоджена.  

На дільниці №681370 члени виборчої комісії не перевірили у кам’янчанки документи, тож жінка взяла участь у голосуванні на підстав закордонного паспорту.

Ще на одній дільниці Кам’янця нова членкиня ДВК, всупереч законодавству, складала присягу під час процесу голосування виборців, а не на засіданні комісії.

Фіксували порушення не лише виборчого законодавства, а й карантину. Так, учора, 14 листопада, поліцію повідомили про те, що у приміщенні Кам’янець-Подільської ТВК перебуває одна із її членкинь, яка, маючи підтверджене захворювання на COVID-19, не лише продовжувала приходити на комісію, а й перебувала там без маски. На порушницю правоохоронці склали адміністративний протокол.  

Нагадаємо, сьогодні у Кам’янці-Подільському обирають нового міського голову. За крісло мера змагаються Володимир Мельниченко та Михайло Посітко , які на виборах 25 жовтня набрали, відповідно, 40,47% та 35,46% голосів.

Також сьогодні повторно голосують виборці у Смотрицькій селищній та Маківській і Судилківській сільських громадах. Тут, за інформацією спостерігачів, виборчий процес також почався вчасно. Про суттєві порушення на цих дільницях не повідомляють. До Смотрича сьогодні вперше приїхали волонтери, які проводять біля виборчої дільниці екзитпол.

А 22листопада повторне голосування відбудеться у Чорноострівській селищній громаді.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter