Новини
Політика

Склад Хмельницької районної ради може змінитися

Ще раз перерахувати голоси виборців, які голосували за депутатів Хмельницької районної ради у межах двох територіальних округів, та повторно встановити результати виборів у них зобов’язав окружний адміністративний суд районну територіальну виборчу комісію.

Підставою для такого судового рішення став позов, поданий кандидатом в депутати від партії “Команда Симчишина” Анатолія Панчука. Нагадаємо, за словами представника політсили на виборчих округах №1 та №5 у протоколи було дописано загалом 250 зайвих голосів, що дозволило політичній партії “Опозиційна платформа – За життя” подолати прохідний бар’єр у 5% та провести у районну раду 4 своїх депутатів.

У відзиві на позовну заяву районна територіальна виборча комісія визнала позовні вимоги. Як пояснили у ТВК, під час внесення відомостей з протоколів у систему “Електронний кабінет” сталася технічна помилка. Саме вона й спотворила результати виборів, повідомляють у ГМ ОПОРА.

За словами представників ТВК, після повторного опрацювання даних помилку знайшли, відтак буде винесено уточнюючий протокол, який відображатиме реальне волевиявлення виборців.

За попередніми результатами, до Хмельницької районної ради проходили 64 депутати від 7 політичних сил: «Команда Симчишина» (18), «За майбутнє» (11), «Слуга народу» (9), «За конкретні справи» (8), ВО «Батьківщина» (7), «Європейська солідарність» (7), «Опозиційна платформа – За життя» (4). Проте, оскільки із зайвими 250 голосами “ОПЗЖ” набирала 5,01%, після внесення змін у протоколи політсила може залишитися без представництва у районній раді. Тож кількість партій у Хмельницькій райраді може зменшитися, а депутатів у інших політичних партій в раді може додатися.

Читайте також: Хмельницького міського голову офіційно назвали переможцем виборів

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter