Новини
Політика

Хмельницького міського голову офіційно назвали переможцем виборів

Через три тижні після дня виборів на сайті ЦВК з’явилася інформація про результати волевиявлення громади Хмельницького. Олександр Симчишин наразі може вкотре відсвяткувати перемогу на виборах.

Нагадаємо, діючий міський голова одним з перших дізнався свої результати – з екзитполів та паралельного підрахунку голосів. Наступного дня після виборів очільник міста вийшов до преси та розповів про свої плани в якості новообраного міського голови. Так, зокрема, говорив про кадрові зміни, які відбудуться у складі міської ради. Перші звільнення вже відбулися. Попереду – сесії міської ради, на одній з яких обиратимуть заступників та членів виконкому. Хто стане секретарем міської ради, Олександр Симчишин вже, схоже, вирішив, проте прізвище до часу не називає.

Офіційного підтвердження свого нового статусу міському голові довелося чекати найдовше – 21 день. Учора, 16 листопада, ЦВК нарешті оприлюднила результати виборів у Хмельницькій громаді. Як і оголошувалося попередньо, в Олександра Симчишина 86,83% або 74062 голоси виборців, які 25 жовтня прийшли на виборчі дільниці. В Інни Ящук, яка до останнього билася за голоси виборців, 4,9% (4181 голос). У решти трьох кандидатів – Анатолія Собка, Богдана Лукашука та Івана Гончара – менше 3% голосів.

У неділю, 15 листопада, вдруге голосували виборці у Кам’янці-Подільському. За попередніми даними (екзитполи та дані протоколу, озвучені територіальною виборчою комісією) новим міським головою став «свободівець» Михайло Посітко з результатом 58,33% (15 404 голосів).  В його суперника, самовисуванця Володимира Мельниченка – 41,67% (11 001 голос). Під час першого туру виборів, 25 жовтня, розклад сил між двома претендентами на крісло мера був протилежним: Володимир Мельниченко тоді набрав 40,47% голосів, Михайло Посітко – 35,46%.

За даними ЦВК, явка виборців у Кам’янці-Подільському – 34,29% – найвища в Україні під час повторного голосування.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter