Новини
Бізнес

Підприємцям Хмельниччини нагадують про обов’язкові реквізити фіскального чеку

У Головному управлінні ДПС у Хмельницькій області роз’яснили: код УКТ ЗЕД підакцизного товару – обов’язковий реквізит фіскального чеку.

З 1 серпня 2020 року суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції, зобов’язані проводити розрахункові операції через реєстратори розрахункових операцій (далі РРО) та/або програмні РРО з використанням режиму попереднього програмування найменування товарів (послуг) із зазначенням коду товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД для підакцизних товарів, цін товарів (послуг) та обліку їх кількості, повідомляють у податківців.

Відповідні зміни внесені до п. 11 ст. 3 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» від 6 липня 1995 року № 265/95-ВР Законом України від 20.09.2019 № 128-ІХ «Про внесення змін до Закону України “Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг” та інших законів України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг».

У разі проведення розрахункових операцій через РРО та/або програмні РРО без використання режиму попереднього програмування найменування кожного підакцизного товару із зазначенням коду товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД, ціни товару та обліку його кількості, до суб’єктів господарювання застосовуються фінансові санкції у розмірі 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (5100 грн.) (п. 7 ст. 17 Закону №265 (у редакції Закону №128)).

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter