Новини
Суспільство

Платники податків Хмельниччини отримали понад 130 тисяч адмінпослуг

На період карантину отримання адміністративних та інших послуг платникам податків Хмельницької області радять здійснювати за допомогою електронних сервісів ДПС, зокрема, через Електронний кабінет платника податків.

Цього року у центрах обслуговування платників та відділеннях державних податкових інспекцій Хмельницької області за зверненнями платників надано 130 тисяч адміністративних послуг.

Найактуальнішими запитами серед відвідувачів ЦОПів у цей період стали отримання карток платників податків з присвоєнням реєстраційного номера платника (наразі їх видано 40 тисяч) та відомостей з Державного реєстру фізичних осіб (ДРФО) про суму виплачених доходів та утриманих податків (їх видано 35 тисяч).

Свою популярність не втрачають також такі послуги, як надання витягу з реєстру платників єдиного податку (надано 11,3 тисяч витягів), реєстрація платників єдиного податку (зареєстровано 10,6 тисяч платників), реєстрація книг обліку доходів та витрат платників єдиного податку (зареєстровано понад 7,2 тисячі книг), реєстрація книг обліку розрахункових операцій (зареєстровано майже 6 тисяч книг), видача ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями (видано майже 3,2 тисячі ліцензій) тощо.

У Головному управлінні ДПС у Хмельницькій області наголошують, що всі адміністративні та інші послуги надаються відповідно до вимог технологічних карток та нормативних документів, якими керуються фахівці Державної податкової служби. Ця інформація, а саме стандарти надання кожної послуги, є у відкритому доступі – в розділі «Адміністративні послуги» на субсайті територіальних органів ДПС, як зазначають податківці.

Також увагу подолян звертають на те, що на період карантину для отримання адміністративних та інших послуг варто використовувати електронні сервіси ДПС, зокрема, Електронний кабінет платника податків.

Іншу необхідну та корисну інформацію можна отримати на субсайті Головного управління ДПС у Хмельницькій області за адресою: km.zmi@tax.gov.ua та у соціальній мережі Facebook.

Також у службі наголошують, що все про сервіси податкової, анонси, роз’яснення, коментарі фахівців та інша корисна інформація міститься на офіційних сторінках Державної податкової служби України fb.com/TaxUkraine, youtube.com/TaxUkraine та t.me/tax_gov_ua.

Крім того, спілкуватися з Податковою службою дистанційно можна за допомогою сервісу «InfoTAX».

Читайте також: Мешканців Хмельниччини застерігають від спілкування з псевдоподатківцями

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter