Новини
Інфраструктура

Хмельничанам пояснили, чому у місті постійно ремонтують водогони

Порожні та сухі крани, а також чи не щоденні повідомлення про ремонтні роботи на водогонах у тому чи іншому мікрорайоні Хмельницького вже стали майже звичними для мешканців обласного центру. Старі труби, а також необреженість під час земляних робіт призводять до того, що комунальникам доводиться постійно латати мережі, що постачають воду у домівки містян.

У «Хмельницькводоканалі» розповідають: найчастіше аварії трапляються через те, що мережу експлуатують уже багато років. Тож старі труби не витримують навантаження.

За часів Радянського Союзу використовували метод сталевих трубопроводів. Вони, скажімо так, непогані, але їхній термін служби складає 20-30 років. Тобто ці мережі прослужили свій термін, і саме на них найчастіше стаються аварії, – пояснює директор МКП «Хмельницькводоканал» Віталій Кавун.

Аби зменшити кількість аварій та не залишити містян без комунального блага, підприємство працює над модернізацією мереж водопостачання. За останні 10 років проклали вже близько 50 кілометрів нових водогонів.

 Та, попри це, аварії стаються. І винне у цьому – не лише зношене обладнання. За словами керівника комунального підприємства, «допомагають» будівельники та інші організації, які проводять земляні роботи та можуть випадково пошкодити водогін. Додають клопоту і приватники, які неправильно монтують мережі під час будівництва.  

Ліквідація аварійної ситуації триває, в середньому, 4 години. Комунальники найчастіша розпочинають роботи вранці, коли більшість містян на роботі, аби перерви з водопостачанням були менш відчутними. Окрім того, завчасно попереджають користувачів про незручності.

Детальніше дивіться у сюжеті каналу Перший Подільський

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter