Новини
Здоров’я

На Хмельниччині 113 нових хворих та 5 померлих від COVID-19

Ліжкомісця у «ковідних» лікарнях Хмельницької області завантажені менше, ніж на 50%. На думку влади, вводити локдаун на території регіону доцільно у випадку, якщо ця цифра сягне 70-75%. Станом на вечір понеділка, 30 листопада, в області на лікуванні перебувають 15370 осіб. За останню добу одужання підтвердили ще у 296 подолян.  

Карантин вихідного дня в Україні завершився вчора, 30 листопада. Натомість країна в очікуванні остаточного рішення влади щодо дати та термінів введення локдауну. Чимало українських ЗМІ, посилаючись на видання «Сегодня», яке, в свою чергу посилається на джерело у Кабіні, оприлюднили інформацію про те, що в уряді щодо цього визначилися.

«Варіант на два тижні відхилили. Зупинилися на датах з 23 грудня по 15 січня. Подробиці будуть вже в цю середу», – повідомляє видання.

У владі Хмельницької області вважають: адаптивний карантин — ефективний і дозволить знизити темпи поширення коронавірусної інфекції. І запропонували уряду повернутися до зонування регіонів, залежно від епідемічної ситуації, в майбутньому.

Що ж до введення локдауну, то свою пропозицію у Хмельницькій ОДА також озвучили.

Ми вважаємо, що його потрібно вводити лише тоді, коли відсоток завантаженості лікарень буде доходити до 70-75%. Зараз у нас 48%. В принципі, ситуація на даний момент задовільна, тому на даний час не вбачаємо необхідності на території області введення повного локдауну, – зазначив під час останнього брифінгу т.в.о. голови Хмельницької ОДА Роман Примуш.

Завантаженість ліжок у медичних закладах Хмельниччини, де надають допомогу хворим з COVID-19, майже ідентична показнику завантаженості таких лікарень в середньому по Україні – 48,9%.

При цьому показник захворюваності COVID-19 по країні перевищено в більше, ніж в 12 разів.

Станом на 30 листопада показник захворюваності коронавірусом становить 490,8 на 100 тисяч населення при нормі 40. Найгірша ситуація в Сумській (988,4), Черкаській (795,9), Київській (704,1), Чернігівській (691,3), Запорізькій (689,6) областях та у Києві (640,1). Найкраща ситуація – в Кіровоградській області (164,3). При цьому, в Україні більше, ніж половина ліжок для пацієнтів з коронавірусом залишаються вільними, – повідомляють у МОЗ.

Станом на вечір 30 листопада у Хмельницькій області позитивні тести на COVID-19 отримали 113 осіб. Найбільше – у Хмельницькому (51) та у Кам’янці-Подільському (27). У решті міст та районів області – менше десятка нових лабораторно підтверджених випадків хвороби: Віньковецький районі (9), Чемеровецький район (6), Хмельницький район (5), м. Славута (4), м. Нетішин (3). В Ярмолинецькому, Теофіпольському та Славутському районах – по 2 підтверджених випадки, у Шепетівці  та Білогірському районі – по одному.

Лікується стаціонарно в області 946 хворих, амбулаторно – 14424.

У медичних закладах, де надають допомогу хворим з COVID-19, перебуває 946 хворих та 244 пацієнти з підозрою. Завантаженість ліжкомісць становить 48,87%.

Зареєстровано ще 5 летальних випадків внасідок ускладнень через COVID-19:

  • м. Хмельницький – жінки, 84 і 96 років
  • м. Славута – чоловік, 66 років
  • Дунаєвецький район – чоловік, 66 років
  • Славутський район – жінка, 86 років.

Всього в області від початку пандемії внаслідок ускладнень через COVID-19 померло 567 осіб, повідомляють у Хмельницькій ОДА.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter