Новини
Дозвілля

Біля головної ялинки Хмельницького облаштовують Різдвяний ярмарок

На Проскурівській триває облаштування Різдвяного ярмарку. Там уже встановили 37 дерев’яних будиночків. Підприємці починають розставляти свій крам на прилавках. Урочисте відкриття ялинки та святкового ярмарку цьогоріч, ймовірно, відбудеться онлайн.

Дехто з підприємців уже майже готовий відкрити свої ятки. Кажуть, залишилося лише викласти товар – можна торгувати. І згадують: минулоріч хмельничани та гості міста із завдоволенням купували їхню продукцію. Тож, попри особливі умови роботи цьогоріч в умовах карантину, сподіваються: якщо виторг не збільшиться, то хоча б залишиться на рівні попереднього.  

Біля головної ялинки міста по обидва боки розмістили 37 дерев’яних будиночки. Це на півтора десятка менше, ніж минулого року. Почали споруджувати їх у вихідні. Ятки підприємців не стоять один навпроти одного. Таким чином внутрішню площу, де пересуватимуться люди, розширили.

Традиційно на Різдвяний ярмарок до Хмельницького запрошували підприємців з усіх міста України. Цього ж року обмежилися лише місцевими виробниками,коментує заступниця начальника управління торгівлі Світлана Гаврилюк.

З усіма підприємцями укладуть договори після перевірки на дотримання вимог протипожежної безпеки. Крім того, у кожному будиночку повинні бути в наявності засоби дезінфекції, а у продавців – маски та рукавички.

Особливо це стосується яток, в яких буде здійснюватися торгівля продуктами харчування та напоями, – додає посадовиця.

Хмельничани уже з нетерпінням чекають відкриття ярмарку. Проте – з дотриманням карантинних вимог та соціальної дистанції.

На Проскурівській також почали встановлювати фотозону та монтувати святкову ілюмінацію. Фігури використають минулорічні, аби заощадити бюджетні кошти. Оновлять лише тунель – замінять останню цифру року на «1».

До слова, хмельничани встигли помітити на дорогах міста автомобіль, який доставляв частину конструкції тунелю до місця призначення.

Також дехто уже випробував фотозони, які раніше встановили на майданчику біля кінотеатру ім. Т. Шевченка.

Нагадаємо, два роки поспіль головну ялинку Хмельницького запалили 1 грудня. Цього року відкриття, ймовірно, відбудеться онлайн. Проте точна дата відкриття святкового ярмарку наразі невідома.

Детальніше у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter