Новини
Дозвілля

У Хмельницькому почали монтувати головну новорічну ялинку

Новорічні та різдвяні гуляння у Хмельницькому замінять онлайн-заходами. Доля традиційного різдвяного міського ярмарку залежатиме від карантинних обмежень грудня.

Уже декілька років поспіль Хмельницький першим в Україні дає старт різдвяно-новорічним святкуванням та запалює вогні на новорічній красуні.

Від понеділка на вже звичному для хмельничан місці – на майданчику біля кінотеатру Шевченка – стартували роботи зі встановлення головної ялинки міста.

Минулого року монтувати новорічну красуню почали наприкінці листопада. Цього ж року роботи стартували раніше через те, що виконують їх працівники комунального  підприємства «Міськсвітло», не залучаючи підрядників. Завдяки цьому вдасться зекономити бюджетні кошти, хоча роботи триватимуть довше, ніж зазвичай. Прикрасять ялинку минулорічними іграшками та ілюмінацією, – розповів начальник управління культури і туризму ХМР Артем Ромасюков.

За словами посадовця, через пандемію COVID-19 новорічно-різдвяні гуляння відбудуться без масових заходів. На заміну святковим подіям організаційний комітет готує онлайн-програму. Доля ж святкового ярмаркування буде залежати від актуальних карантинних обмежень грудня.

Традиційне святкове відкриття ялинки цього року також поки що не передбачається. У міському управлінні культури наголошують: ялинка засяє вогнями раніше 19 грудня. Проте точної дати відкриття, зважаючи на динаміку поширення коронавірусної інфекції, сьогодні не називають. 

У спеціальний режим роботи перейде і гостина Святого Миколая.

Звичайно, ми не могли залишити маленьких хмельничан без вітань Святого Миколая. І хоча ми не можемо запросити малечу і батьків у традиційну гостину чарівника, він привітає найменших містян онлайн, – пояснив очільник управління культури.   

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter