Новини
Офіційно

Апарати ШВЛ швейцарського зразка мають намір виробляти у Хмельницькому

Залучення іноземних інвестицій щодо виготовлення апаратів штучної вентиляції легень за швейцарською технологією у Хмельницькому – такий результат підписання учора, 3 грудня, Меморандуму про взаєморозуміння між Урядами України та Швейцарії.

Під час офіційної зустрічі документ підписали Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина та Надзвичайний і Повноважний Посол Швейцарії в Україні та Молдові Клод Вільд.

Таким чином дві країни планують створити бюджетний апарат штучної вентиляції легень у відповідь на виклики COVID-19.

Для будівництва виробничої лінії планують залучити грант у розмірі до 1,5 млн швейцарських франків (понад 1,6 млн дол США).

Як інформують на Урядовому порталі, виробництво розгорнеться на базі держпідприємства «Новатор», яке входить до складу ДК «Укроборонпром» і є сертифікованим виробником медичного обладнання в Україні. Апарати були розроблені Швейцарським федеральним технологічним інститутом у м. Цюріх.

«Відкриття на Хмельниччині виробничої лінії з виготовлення апаратів штучної вентиляції легень дозволить забезпечити державні медичні заклади доступним обладнанням та гарантувати допомогу тяжкохворим пацієнтам на коронавірус. Важливо також і те, що це рішення підтримає економіку України. Саме такий формат локалізації виробництва дозволяє створити нові робочі місця, забезпечити обмін досвідом і технологіями та, водночас, укріпити нашу співпрацю з міжнародними партнерами», – зазначила Віце-прем’єр-міністр Ольга Стефанішина.

Також Ольга Стефанішина повідомила, що Хмельницький стане містом, де планується відкриття наступного Офісу з євроінтеграції.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter