Новини
Суспільство

Три чверті водіїв у Хмельницькому ігнорують ремені безпеки

За результатами щорічного дослідження “Рівень користування ременями безпеки серед водіїв у містах України у 2020 році” обласний центр посідає 16 місце в загальному рейтингу з 24 великих міст. Проте, порівняно з минулим роком, рівень свідомості водіїв-хмельничан виріс.

Середній показник користування ременями безпеки в цілому по країні становить 26,04%. Як зазначають автори дослідження, це призводить до ДТП зі смертельними наслідками, яких можна було б уникнути.

Дослідження проводилося протягом осені 2020 року. Метод дослідження – спостереження на перехрестях. Вибірка становить 33 701 водій. Статистична похибка не перевищує 3%.

За результатами проведеного дослідження у Хмельницькому пристібаються лише 22,7% водіїв. Це – 16 місце серед 24 досліджених міст.

Проте, якщо порівнювати з минулим роком, то кількість водіїв-хмельничан, які дотримуються правил та користуються ременями безпеки, виріс на 8,3%.

Загалом від 2017 року, коли вперше було проведене дослідження, рівень користування ременями безпеки водіями виріс майже у двічі. У 2017 році цей показник становив 14,85%, у 2018-му – 23%, у 2019-му – 24,4%, у 2020-му – 26,04%.

Сьогодні є типовою звичка не пристібатися як на передньому сидінні, так і позаду. Є дві причини, які пояснюють, чому. По-перше, це мізерний штраф у 51 гривню, а друге – величезна кількість міфів та упереджень серед водіїв та пасажирів. Ця 51 гривня створює у людей відчуття, наче правило про користування ременями є несуттєвим, його можна порушувати. Хоча ціною такого порушення може бути життя, – прокоментувала Олеся Холопік, директорка Центру демократії та верховенства права.

Проводили дослідження ГО “Vision Zero” спільно з  Центром демократії та верховенства права в рамках Кампанії “За безпечні дороги”. 

Довідка: Кампанія “За безпечні дороги” – адвокаційна кампанія, спрямована на зменшення смертності та травматизму на дорогах України. Ініційована Центром демократії та верховенства права у партнерстві з ГО “Vision Zero”, U-Cycle та об’єднує міжнародних, українських експертів, представників законодавчої та виконавчої влади.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter