Новини
Екологія

Сім «ялинкових браконьєрів» виявили у Хмельницькому

Державна екологічна інспекція у Хмельницькій області з початком операції «Новорічна ялинка» посилила заходи по дотриманню законності продажу і придбання новорічних ялинок в населених пунктах області.

В ході проведення рейдових перевірок 16 та 17 грудня на ялинковому базарі біля Торгово-розважального комплексу «Либідь-Плаза» та торгового центру «Ріко», що в обласному центрі, інспекторами було виявлено сім правопорушників, які здійснювали реалізацію ялинок без відповідних документів, що посвідчують їх придбання.

По кожному з фактів на «ялинкових браконьєрів» складені протоколи про адміністративне правопорушення за ст. 88-1 КУпАП, що тягне за собою накладення штрафу від тридцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 510 до 1700 грн.).

Державна екологічна інспекція у Хмельницькій області нагадує, що лісокористувачі мають право відпускати хвойні дерева лише за наявності супроводжуючих документів та товарного клейма на спилі кожної ялинки. Дерево без клейма вважається таким, що зрубано незаконно.

Мешканцям Хмельниччини нагадують: у разі виявлення фактів незаконних порубок новорічних дерев або їх реалізації повідомляти на телефон «Гарячої лінії» Інспекції за номером (0382) 70-37-94.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter