Новини
Кримінал

Хмельницький міськрайонний суд виніс вирок Роману Миколаїву

Колишньому очільнику Хмельницького міського департаменту освіти та науки призначили реальний термін покарання та стягнули майже 360 тисяч гривень моральної та матеріальної шкоди на користь потерпілих. Час, який Роман Миколаїв провів у слідчому ізоляторі, буде зараховано в якості відбування покарання.

Протягом двох з половиною років справу ексочільника департаменту освіти та науки, якого обвинувачували у скоєнні ДТП зі смертельними наслідками, розглядали у суді.

Нагадаємо, дорожньо-транспортна пригода сталася в ніч 29 травня 2018 року. Роман Миколаїв, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, віз у салоні шістьох не пристебнутих ременями безпеки пасажирів, серед яких було троє дітей. На повному ходу автомобіль врізався у вантажний причіп «Камаз», що стояв на узбіччі дороги. У ДТП загинула цивільна дружина освітянина Наталя Докторук та пасажир автомобіля Олександр Манзюк. Травмувалися двоє дорослих та троє дітей, в тому числі, дев’ятирічна донька загиблої Наталі Докторук, – зазначили у суді.

Весь час, поки тривав розгляд справи у суді, Роман Миколаїв провів у слідчому ізоляторі. Свою вину у вчиненні ДТП колишній посадовець повністю визнав.

Вчора, 21 грудня, Хмельницький міськрайонний суд виніс вирок по справі. Романа Миколаїва визнали винним у скоєнні злочину, передбаченого частиною 3 статті 286 Кримінального кодексу країни. Призначене судом покарання шість років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на три роки. Оскільки під час досудового слідства і судових процесів Роман Миколаїв перебував під вартою, цей термін йому зарахують у якості відбування покарання, повідомляє сайт Є.

Також судом задоволено частково низку цивільних позовів потерпілих. На користь цивільної дружини загиблого в аварії Олександра Манзюка суд стягнув із Миколаїва 49 320 гривень. На користь її малолітньої доньки з винуватця ДТП стягнуто 99 320 тисяч гривень завданої моральної шкоди. На користь батька та матері Наталі Докторук суд стягнув з Романа Миколаїва, відповідно, по 23 470 гривень. Батькам двох інших дітей, які постраждали в аварії, Роман Миколаїв має сплатити загалом 144 340 гривень (відповідно 99 840 та 44 500 гривень) в якості відшкодування завданої моральної шкоди. Також має компенсувати 5 769 гривень витрат на лікування та 14000 гривень витрат на правову допомогу.

З Моторного (транспортного) страхового бюро України на користь потерпілих загалом стягнуто судом 180 520 гривень.

Крім того, з Романа Миколаїва суд стягнув понад 35 тисяч гривень процесуальних витрат.

Вирок суду може бути оскаржений у Хмельницькому апеляційному суді протягом тридцяти днів з дня проголошення.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter