Новини
Новини ОТГ

У Полонному депутати зірвали сесію міської ради

На сесію Полонської міської ради із 26 обранців не з’явилися більше половини. Під час засідання до розгляду планувалися більше двох десятків рішень, серед яких – виділення медзакладам та воїнам АТО фінансування, прийняття бюджету, вибори старост для округів.

Поки у залі міської ради збиралися депутати, яких на сесію з’явилося лише 12, під стінами будівлі мітингували люди. У Полонській громаді чотири старостинські округи – Великоберезнянський, Котюржинецький, Кустовецький та Новоселицький – досі без керівників. На попередній сесії пропозицію міського голови призначити старостами тих, хто раніше очолював села, депутати не підтримали. Селян така позиція обранців обурила. Тож до центру громади вони приїхали, аби висловити своє незадоволення.

Шокувало людей також те, що щойно обрані представники інтересів громади вже почали прогулювати сесії. А вони наразі для громади важливі, адже, крім затвердження кандидатур старост, має бути прийнятий бюджет на наступний рік та схвалене фінансування для медичних закладів та на лікування воїнів АТО, повідомляє Хмельниччина. Північ.

Аби нагадати міським обранціямв, чиї інтереси вони мають захищати та як потрібно ставитися до виконання своїх обов’язків, мешканці громади вдалися до крайніх заходів – перекрили головні шляхи Полонного.

Люди кажуть, якщо депутати їх не почують, вони надалі вдаватимуться до радикальніших методів.

Позачергова сесія Полонської міської ради має відбутися цього тижня. Якщо і цього разу депутати проігнорують виконання своїх обов’язків, громада напередодні нового року залишиться без виконкому та бюджету, а старостинські округи – без керівників.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter