Новини
Здоров’я

COVID-19 на Хмельниччині: понад 200 нових хворих та страхування медиків

Кількість нових лабораторно підтверджених випадків захворювання на коронавірус та кількість тих, хто подолав хворобу, за даними Хмельницької ОДА станом на середину дня четверга майже однакова. Додалося й нових летальних випадків. У владі розповіли, скільки медиків, які задіяні у допомозі хворим із COVID-19, вже мають страхові поліси.

Довга дорога до страхування

Станом на середину листопада минулого року лише дві області України не закупили страхування для медиків від COVID-19 через систему Prozorro: Хмельницька та Харківська. При цьому на той момент в решті регіонів країни загалом застрахували 20 тисяч медичних працівників на загальну суму у 5,7 мільйона гривень.

Як зазначив на одному з брифінгів тодішній виконуючий обов’язки голови Хмельницької ОДА Роман Примуш, йому тоді було відомо лише про півсотні застрахованих медиків з усієї області, причому йшлося, здебільшого, про добровільне страхування, а не про цілеспрямовану та скоординовану роботу.

Станом на середину січня у Хмельницькій області страхові поліси вже мають 697 медичних працівників, що становить третину від загальної кількості медиків, задіяних у наданні допомоги хворим на коронавірусну інфекцію. Загалом в області із пацієнтами, хворими на COVID-19 працюють 2504 медичні працівники.

Про це під час останнього брифінгу повідомив керівник регіонального штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, пов’язаної з коронавірусною інфекцією, Юрій Корева.

За словами посадовця, робота зі страхування має бути завершена до середини лютого. Щодо коштів, то їх через тендерні закупівлі виділяють місцеві ради та громади. Долучаються також благодійники.

Страхують медиків на випадок захворювання на COVID-19 та на випадок летального випадку внаслідок ускладнень, спричинених захворюванням. Суми виплат залежать від суми страхування.

COVID-19 на Хмельниччині

За інформацією Хмельницької ОДА, позитивними тестами хворобу підтверджено ще у 229 мешканців області. З них 103 – в обласному центрі.  

У решті міст та районів області:

  • 20 – Теофіпольський район
  • 17 – Полонський район
  • 11 – Городоцький район
  • 10 – Кам’янець-Подільський р-н
  • 9 – м. Нетішин
  • 7 – Хмельницький район

По 6 нових випадків – у Кам’янці-Подільському та Славуті, по 5 – у Деражнянському районі, а також у Старокостянтинові та районі. На Шепетівщині – 4 випадки. По 3 – у Волочиському, Красилівському, Старосинявському, Чемеровецькому районі та місті Шепетівка. По 2 випадки підтверджено у Віньковецькому та Новоушицькому районах. По 1 – у Дунаєвецькому та Славутському.

Лікуються 4144 особи: 590 – стаціонарно, 3554 – амбулаторно. Ліжкомісця у закладах, що надають допомогу хворим з COVID-19, в області завантажені на 34,5% (590 хворих, 251 підозра).

Одужання підтвердили у 273 мешканців Хмельниччини.

Кількість летальних випадків внаслідок ускладнень через COVID-19 в області – 721.

Зареєстровано ще 6 летальних випадків:

  • м. Хмельницький – чоловік, 65 років
  • Городоцький район – жінка 63 роки
  • Дунаєвецький район – чоловік, 64 роки
  • Полонський район – чоловік 77 років
  • Теофіпольський район – чоловік, 68 років; жінка, 57 років.
Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter