Новини
Події

У Кам’янці перевірили законність будівельних робіт на території міської лікарні

Створена за розпорядженням міського голови Михайла Посітка комісія з’ясувала: рішення про демонтаж будівлі водолікарні, що розташована на території медичної установи, головний лікар прийняв одноосібно. А укладений з підрядником договір є “об’єктивно недійсним”.

Нагадаємо, факт демонтажу старої будівлі водолікарні зафіксували та виклали відео у соцмережі місцеві мешканці на початку січня. У владі відреагували – руйнацію приміщення зупинили та створили комісію, яка мала би перевірити законність проведення будівельних робіт.

Про результати роботи комісії міський голова Кам’янця-Подільського Михайло Посітко розповів сьогодні, 19 січня, під час прес-конференції.

Як зазначив очільник міста, комісія провела чотири засідання, неодноразово виїздила на об’єкт та вивчала юридичні аспекти цього резонансного питання. За результатами роботи, комісія озвучила свої висновки.

Радник міського голови з правових питань Дмитро Костюкович наголосив, що «головний лікар своїм одноосібним рішенням уповноважив приватне підприємство «Капітал–Буд – сучасне будівництво” демонтувати будівлю фізіотерапевтичного корпусу загальною площею 1245,5 кв. м. А укладений договір із підрядником є «об’єктивно недійсним», повідомляє пресслужба міської ради.

Відтак комісія рекомендувала міському голові:

  • розглянути питання щодо проведення службового розслідування неналежного виконання та перевищення головним лікарем міської лікарні службових повноважень, ігнорування ним доручення міського голови, ненадання комісії певних документів тощо й відсторонити головного лікаря від виконання обов’язків;
  • вжити відповідних заходів задля проведення аудиту департаменту економіки та розвитку інфраструктури міста;
  • звернути увагу на контроль за рішенням виконкому «Про затвердження актів обстеження зелених насаджень, що підлягають видаленню»;
  • звернутися до правоохоронних та судових органів.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter