Новини
Здоров’я

COVID-19 на Хмельниччині: яким буде життя після локдауну

Учні знову повернуться до школи, у Хмельницькому відновить свою роботу Різдвяний ярмарок, а на території області, як і всієї країни, продовжать діяти карантинні обмеження “помаранчевої” зони. За інформацією Хмельницької ОДА, кількість лабораторно підтверджених випадків захворювання на коронавірусну інфекцію за весь час пандемії сягнула понад 43 тисяч, подолали хворобу більше 90% подолян. Померли внаслідок ускладнень через COVID-19 понад 700 мешканців краю.

Про результати локдауну

За словами очільника Міністерства охорони здоров’я України Максима Степанова, січневий локдаун себе виправдав – захворюваність і кількість госпіталізованих знизилася.

Зменшення рівня захворюваності ми вже побачили. Більше того – ми маємо зменшення кількості госпіталізованих людей. Найбільша кількість хворих, які перебувають в лікарнях, – це 38% зайнятих ліжок у Миколаївській області. У цілому по Україні цей показник становить 28%, – зазначив міністр під час вчорашнього брифінгу.

Він також нагадав, що з 25 січня Україна повернеться до адаптивного карантину. Також Степанов вважає, що пандемія може значно ослабнути до кінця року.

Школярі повернуться за парти

Від понеділка, 25 січня, учні Хмельниччини знову підуть до шкіл у містах та селах області та продовжать навчання у звичному режимі. Нагадаємо, під час локдауну навчальний процес відбувався дистанційно на всій території області, крім двох шкіл в обласному центрі, в яких навчаються діти з особливими освітніми потребами.

«Маємо пам’ятати, що завершення локдауну не означає завершення карантинних обмежень. Тому в школах залишаються обов’язковими протиепідемічні заходи, затверджені розпорядженнями головного санітарного лікаря країни», – наголосив під час брифінгу заступник Хмельницького міського голови Роман Примуш.

Різдвяний ярмарок знову запрацює

Також з понеділка відновить свою роботу Різдвяний ярмарок у центрі Хмельницького, який також на час локдауну був змушений призупинити свою роботу. Проте, як прокоментували в управлінні торгівлі міської ради, відкриються для торгівлі не всі будиночки, розташовані навколо головної ялинки міста.

Частина підприємців, які торгують сувенірами, не відкриватимуть ятки. Їхня продукція суто новорічної тематики, тож наразі не актуальна, – зазначила начальниця управління торгівлі Руслана Сідлецька.

Орієнтовно, працюватиме святковий ярмарок до Дня закоханих, тобто до середини лютого.

Статистика COVID-19 на Хмельниччині

Протягом тижня у Хмельницькій області захворювання на коронавірус лабораторно підтверджено у 646 мешканців краю. Станом на ранок 23 січня від початку пандемії COVID-19 підтверджено у 43040 подолян, повідомили у Хмельницькій ОДА.

На лікуванні перебуває 3099 осіб: 584 лікується стаціонарно, 2515 – амбулаторно.

Завантаженість ліжкомісць у закладах, що надають допомогу хворим з COVID-19, по області складає 32,69% (584 хворих, 212 підозр).

Одужало 39182 особи (91,0% від підтверджених випадків), з них 1417 – діти, 3167 – медпрацівники.

Кількість летальних випадків внаслідок ускладнень через COVID-19 в області – 759, в тому числі протягом тижня померли 22 мешканці Хмельницької області.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter