Новини
Інфраструктура

У Шепетівці реконструюють центральний парк

Парк культури та відпочинку у середмісті Шепетівки цьогоріч відремонтують за кошти, які надійдуть у держбюджет від Європейського Союзу. Ще один масштабний проєкт – створення агропромислового парку – реалізовуватимуть протягом трьох років.

Реконструкція парку відпочинку – одна з двох ініціатив громади, які стали переможцями відбору проєктів регіонального розвитку. Загалом до Шепетівської ОТГ надійде 28 мільйонів гривень державного фінансування, отриманого від ЄС.

Цьогоріч у парку облаштують нові лавочки, альтанки для відпочивальників, літню локацію  Wi-Fi. Найпроблематичнішим  моментом реконструкції стане очищення двох водойм. Одна з них майже пересохла. У найглибшому місці рівень води – менше метра.

На часі – виготовлення проєктно-кошторисної документації. Ми залучатимемо і громадські організації, щоб вони озвучили своє бачення. У червні-липні буде початок будівельно-монтажних робіт, – прокоментував заступник Шепетівського міського голови Артур Мовсісян.

Парк культури розташований на вул. Героїв Небесної Сотні та займає площу 20 гектарів. Це найбільша така локація у Шепетівці. Ще з радянських часів тут збереглися атракціони: колесо огляду, ланцюгова карусель, «дзвіночок», тир та інші.

Деякі атракціони заіржавіли, ставок з одного боку містка взагалі висох. А колись там на катамаранах каталися, було гарно.  Навіть на Фейсбук люди через це часто обурювалися. Деякі вважали:  це природний процес, інші – що це недбалість місцевої влади, – розповідає жителька Шепетівки Оксана.

Близько 6 років тому у парку встановили  новий дитячий майданчик. У 2019 році за ініціативи та кошти місцевих активістів облаштували казкову галявину з фігурами героїв відомих мультфільмів. А от масштабного оновлення парк не бачив понад 20 років.

Реконструкцію планують завершити  до кінця року. У міській раді сподіваються:  після оновлення парк стане місцем, куди шепетівчанам  захочеться запрошувати у гості й знайомих з інших міст. 

Агропромисловий парк будуватимуть три роки

За решту коштів від Євросоюзу у Шепетівці збудують агропромисловий парк. На його балансі буде матеріально-технічна база, необхідна інфраструктура та юридичні умови. Як зазначають у Шепетівській міській раді, це сприятиме розвитку малого і середнього бізнесу, зайнятого у сфері сільськогосподарської діяльності на території цього регіону.

Агропромисловий парк – це прекрасна можливість реалізації інвесторами проєктів на нашому майданчику: переробка сільськогосподарської продукції рослинництва, тваринництва, ягідівництва та садівництва; обладнання тепличних господарств, – йдеться у повідомленні міськради.

Реалізовуватимуть проєкт протягом 2021-2023 років у три етапи:

  • на першому визначатимуть доцільність місцеперебування об’єкту, шукатимуть та виділятимуть ділянку орієнтовною площею 5-7 гектарів, розроблятимуть проєктно-кошторисну документацію;
  • на другому облаштовуватимуть промисловий майданчиката займатимуться реконструкцією інфраструктури;
  • на третьому залучатимуть інвесторів та, власне, почнуть господарську діяльність у межах агропромислового парку.

Світлана Русіна.  

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter