Новини
Екологія

Рибним запасам Хмельниччини завдали збитків на майже 15 тисяч гривень

Протягом двох тижнів інспектори Хмельницького рибоохоронного патруля зафіксували на території області понад 65 порушень, вилучили сотню заборонених знарядь лову та виписали понад пів сотні протоколів.

У період з 15 до 28 січня 2021 року державні інспектори Хмельницького рибоохоронного патруля зафіксували 65 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. На порушників склали 17 протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП, 27 протоколів – за ч. 3 ст. 85 КУпАП та дев’ять – за ч. 1 ст. 88 – 1 КУпАП. Також оформили 12 актів виявлення та вилучення безхазяйного майна, повідомляють у рибпатрулі.

У порушників вилучено 101 заборонених знарядь лову. Накладено штрафів на суму 2 463 грн. Збитки, завдані рибним запасам, склали 14 875 гривень, – розповів керівник рибоохоронного патруля Андрій Полудняк.

Зокрема, під час здійснення рейдів на річці Случ у селі Воронківці Хмельницького району рибоохоронний патруль викрив порушника, який ловив рибу сіткою. До прибуття патрульних рибалка встиг виловити 10 сріблястих карасів, 1 ляща та 1 щуку. Збитки, завдані водним біоресурсам, становлять 680 грн.

Також порушення зафіксували на ринку у смт Летичів рибоохоронний патруль виявив осіб, які продавали 10 кг карасів та 10 кілограмів товстолоба без відповідних документів.

На всіх порушників склали протоколи про адміністративне правопорушення.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter