Новини
Дозвілля

У Хмельницькому вдруге провели урок з гончарства для членів родин учасників ООС/АТО

Будь-яка фізична праця допомагає відволіктися від проблем – особливо, якщо це приносить задоволення. Саме з цією метою громадські активісти Хмельницького провели майстер-клас з ліплення з глини.

За словами організаторів, глина допомагає людині стати спокійнішою, створити унікальну річ та поділитися внутрішніми переживаннями.

За допомогою майстрині Лесі Михайлової учасники власноруч перетворювали звичайний шматок глини в унікальне творіння.

«Робота з глиною позитивно впливає на нервову систему людини. Гончарство допомагає розслабитися та відволіктися від проблем, буденності, рутини та щоденної гонитви за результатами. Гончарство – це не про швидкість та результативність. Гончарство – це про відпочинок душі через руки! Гончарство – це спосіб познайомитись з традиційним ремеслом своїх предків, поринути в романтичну пригоду та створити щось дійсно цінне власними руками», – говорить організаторка Ірина Столярчук.

Усі зроблені на майстер-класі вироби залишаться учасницям на згадку. Але спочатку їх випалять у печі,  після чого власноруч зроблений посуд можна буде використовувати в повсякденному житті.

Майстер-клас проходив у рамках проєкту «Соціально-психологічна допомогам сім’ям ветеранів АТО у Хмельницькій області». Наразі у Хмельницькому арт-терапію проводили за декількома напрямками. Зокрема, майстриня Тетяна Цимбарецька проводила розпис української  народної ікони на склі та урок з живопису. Також волонтерка Леся Стебло разом з військовими, учасниками бойових дій на Сході України виготовляла декоративні підсвічники до Різдва та Дня закоханих.

Заходи з арт-терапії відбуваються за підтримки Фонду сприяння демократії посольства США в Україні.

Наталія Кошай. Фото Ірини Столярчук.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter