Новини
Екологія

Майже сотню порушень правил рибальства зафіксували на Хмельниччині

Протягом січня державні інспектори Хмельницького рибоохоронного патруля провели 73 рибоохоронних рейди та викрили 96 порушень природоохоронного законодавства, з яких 20 – грубі. Збитки, завдані рибному господарству, склали 16 728 гривень.

Також рибпатрульні склали 37 протоколів за порушення правил рибальства та 17 протоколів – за незаконне придбання чи збут водних біоресурсів. Крім цього, оформлено 22 акти виявлення та вилучення безгосподарського майна.

За цей період на порушників накладено штрафів на суму 3 400 грн. Збитки, завдані рибному господарству, склали 16 728 грн. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 129 заборонених знарядь лову, з них 82 – за актами виявлення та вилучення майна, власник якого не встановлений, –  повідомив керівник рибоохоронного патруля Андрій Полудняк.

Крім цього, 11 адміністративних справ передано до судів для притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності.

Так, 5 січня 2021 року на Південому Бузі у Летичеві рибінспектори Хмельниччини виявили грубе порушення правил рибальства. Чоловік рибалив за допомогою сітки, що є забороненим знаряддям лову. Порушник встиг виловити до прибуття інспекторів 30 окунів, завдавши збитків довкіллю на 510 грн.

А в Хмельницькому на центральному ринку зафіксували продаж 10 кілограмів плотви без відповідних документів.

В Управлінні Держрибагентства у Хмельницькій області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (068) 384-98-10. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби можна повідомляти за цим номером телефону.

Довідкова інформація: розрахунок за незаконне добування водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах здійснюється відповідно до постанови КМУ від 21.11.2011 р. № 1209 «Про затвердження такс для обчислення розміру відшкодування шкоди внаслідок незаконного добування або знищення цінних видів водних біоресурсів». Так, компенсація за один незаконно виловлений екземпляр окуня – 17 грн.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter