Новини
Кримінал

У Хмельницькому державного нотаріуса затримали на хабарі

Працівницю нотаріальної контори підозрюють у тому, що за 800 доларів вона обіцяла клієнту допомогти з оформленням спадщини, строки прийняття якої минули. Корупційну «схему» реєстрації нотаріусами права власності на нерухомість викрили правоохоронці Хмельниччини.

За даними слідства, посадові особи Хмельницької районної державної нотаріальної контори за розв’язання питань, що належать до їхньої компетенції, вимагали з мешканців регіону неправомірну вигоду.

В ході документування протиправної діяльності правоохоронці встановили, що за безперешкодну та пришвидшену державну реєстрацію права власності на земельну ділянку, отриману у спадщину, громадянин мав сплатити 800 доларів США.

Державного нотаріуса, яка обіцяла посприяти клієнту у розв’язанні його проблеми, правоохоронці затримали під час отримання обумовленої суми, повідомляють у Департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції України.

За фактом події здійснюється досудове розслідування. Проводяться слідчі дії, спрямовані на збір та фіксацію доказів. Також вирішується питання щодо повідомлення державному нотаріусу про підозру та обрання їй запобіжного заходу.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter