Новини
Інфраструктура

У Шепетівці почали чіпувати комунальну техніку

Мешканці Шепетівки відтепер можуть відстежувати, як працюють снігоприбиральні машини, онлайн. У місті в тестовому режимі запустили роботу вебсайту «Моніторинг комунального транспорту» та встановили перші GPS-трекери на техніку.

Контролювати роботу комунального транспорту у реальному часі відтепер можуть мешканці Шепетівської громади. Компанія «Dozor» розробила вебсайт «Моніторинг комунального транспорту», який сьогодні, 13 лютого, розпочав роботу у тестовому режимі. На сайт кожен з містян зможе в будь-який час побачити, де саме працюють комунальники.

Необхідність такого кроку раніше анонсував Шепетівський міський голова Віталій Бузиль:

Погодні умови останнього тижня – надзвичайно складні. Останніми днями питання очищення міста від снігових заметів – головне. Ми отримуємо сотні сигналів за день із проханням оперативно зреагувати, прогорнути вулиці, хідники, зупинки. Снігоочисна техніка наших комунальних підприємств та партнерів-благодійників не охоплює все місто одночасно. Водночас продовжують надходити питання від населення, чому в момент снігопаду не чиститься конкретно “моя” вулиця, виникають підозри, що хтось не допрацьовує. Відтепер кожен містянин в режимі реального часу зможе пересвідчитися, що техніку виведено на вулиці, вона працює, а головне – де саме вона знаходиться.

Встановлювати GPS-трекери почали вчора, 12 лютого. Наразі пристроями обладнали 10 одиниць самохідної техніки Шепетівського ремонтно-експлуатаційного підприємства та Шепетівського підприємства теплових мереж. В понеділок трекери встановлюватимуть на техніку Шепетівського водоканалу, повідомляють у міській раді.

Сьогодні тестуємо процеси, в онлайн можемо відстежувати рух техніки, тривають налаштування та тест сайту. Наразі в місті здійснюємо посипання доріг, дещо з затримкою, бо дві одиниці нашої техніки сьогодні з самого ранку “сіли” на масиві “Сонячний”, рятували їх силами техніки підприємців-благодійників,розповів про ситуацію в місті Віталій Бузиль.

Також міський голова звернувся до шепетівчан із проханням, по можливості, обмежити рух автомобільним транспортом у місті, абидати можливість попрацювати комунальникам.

Прошу розуміння до працівників підприємств, які вже майже тиждень працюють у посиленому режимі та надзвичайно складних умовах! – наголосив очільник міста.

Нагадаємо, стежити за снігоприбиральною технікою онлайн можна і в Хмельницькому.

      

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter