Новини
Політика

Голова Хмельницької ОДА прокоментував ситуацію щодо скасованої сесії обласної ради

Очільник області зазначив: на його думку, сесії мають скликатися з нагальних питань, а не задля того, аби обговорювати питання, які вже давно обговорені. Також додав: питання вакцинації, важливе, і йому приділяється увага планово та постійно.

Нагадаємо, сьогодні у Хмельницькому планувалося провести четверту позачергову сесію обласної ради восьмого скликання. На розгляд депутатів пропонували два питання:

  • про інформування населення області щодо того, якою  вакциною, в  якій  кількості та в які терміни буде забезпечена Хмельниччина;
  • про інформування депутатів обласної ради про Регіональний план заходів організації та проведення імунізації (вакцинації)  населення

Роз’яснила причини, які спонукали депутатів фракції “Європейська Солідарність” виступити з ініціативою скликати позачергову сесію, депутатка обласної ради Аліна Коваль.

Сьогодні ж на сайті обласної ради з’явилося повідомлення про те, що запланована на 12.00 сесія не відбудеться.

Прокоментував ситуацію щодо сесії обласної ради, яка мала відбутися і не відбулася, голова Хмельницької ОДА Сергій Гамалій. На своїй сторінці у Фейсбук очільник області написав:

Підтримую те, що сесії мають відбуватися виключно з нагальних питань. Я проти будь-яких дій, що ставлять під сумнів професіоналізм та компетентність депутатів обласної ради, адже відповіді на питання, які виносилися на розгляд сесії, можна отримати в онлайн режимі з відкритих джерел, зокрема з дорожньої карти впровадження вакцини від COVID-19, окремого інформаційного порталу з питань вакцинації – covid19.gov.ua, регулярних брифінгів Хмельницької ОДА, інтернет-ресурсів обладміністрації.

Посадовець додав, що працівники ОДА за короткий період встигли підготувати всю інформацію з питань, які пропонувались на сесію, і були готові її доповісти.

Проте, на думку Сергія Гамалія, набагато важливішими за нескінченні обговорення є питання ефективної роботи закладів охорони здоров’я. Так, пріоритетним в цій галузі він назвав модернізацію обласного онкодиспансера та завершення будівництва обласної дитячої лікарні.

Пропозиції щодо виділення коштів з обласного бюджету на ці проекти будуть запропоновані на найближчу бюджетну сесію. Невже ці проблеми не є актуальними та повинні відходити на другорядний план? – поцікавився Сергій Гамалій.

Та додав:

Натомість, маючи питання, які вимагають негайного вирішення, нас раптово повідомляють про скликання позачергового пленарного засідання, де збираються обговорювати те, що вже й так давно було обговорено на комісіях та в прямих етерах у ЗМІ, а саме заходи щодо організації підготовки Хмельницької області до вакцинації населення від COVID-19.

При цьому очільник області наголосив: вакцинація дуже важлива, їй приділяється максимум уваги, і не в авральному порядку, а планово.

Додам також, що факту невиконання доручень МОЗу медиками області не встановлено. До того ж, чи зайве нагадувати, що існує заздалегідь складений план заходів ОДА, які вимагають термінового втручання (до прикладу, подолання наслідків стихії, аби звільнити людей від «снігового полону», відновлення водопостачання в обласній дитячій лікарні), і їх просто неможливо перенести на потім, – резюмував Сергій Гамалій.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter