Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому працює 30 точок продажу “платних” електронних квитків

Відкрили пункти продажу е-квитків для непільгових категорій пасажирів обласного центру здебільшого у магазинах, розташованих на зупинках. На реалізацію вже передали близько 3,5 тисячі карток для проїзду.

Методів поповнення поповнення електронного квитка наразі є три.

Ми ще не робили моніторинг, скільки куплено квитків, тому що ми ще  не оголошували таку масову кампанію по їх купівлі. В першу чергу я хочу довести кількість методів їх поповнення до 5-6, щоб це було зручно і комфортно. Хоча я спілкуюся з людьми, які вже купили такі електронні квитки і ними успішно користуються, поповнюючи їх через сайти «ГЕРЦ» або «My Citу». Це нормально, це зручно, але для того, щоб були різні методи поповнення, в тому числі готівковий, до кінця лютого ми це забезпечимо і будемо запускати інформаційну кампанію і закликати абсолютно всіх, щоб купували е-квитки, – прокоментував заступник Хмельницького міського голови Микола Ваврищук.

Також він додав: у владі хочуть, аби на електронний квиток перейшли всі пасажири. Це складне завдання, зазначає посадовець, але завдяки інформаційній кампанії сподіваються, що система запрацює і люди будуть купувати е-квитки.

Карантинні обмеження – це ідеальний час для введення електронного квитка. Коли не буде обмежень, уявіть, наскільки це буде складно – кондукторам працювати з готівкою, отримувати решту тощо, – пояснив заступник міського голови.

Також він додав: в інших містах, де ввели безготівкову оплату проїзду в транспорті, електронні квитки мають близько 40% платних пасажирів. У Хмельницькому, сподіваються, е-квиток буде популярнішим.

Детальніше у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter