Новини
Події

У Хмельницькому проаналізували роботу рятувальників та правоохоронців

Головним підтвердженням професіоналізму надзвичайників стали понад півтори сотні врятованих життів. А завдяки ефективній взаємодії усіх правоохоронних органів на території Хмельниччини забезпечено один з найнижчих у державі рівень злочинності. Про це, а також про головні завдання, які стоять перед рятувальниками та правоохоронцями йшлося під час їх зустрічей з владою.

Пожежі, хуртовини, ДТП

Зустріч рятувальників та влади, під час якої підсумували роботу територіальної підсистеми Єдиної державної системи цивільного захисту за 2020 рік, відбулася в онлайн-режимі у залі селекторних нарад обласної державної адміністрації.

За словами голови обласної державної адміністрації Сергія Гамалія, підтвердженням професіоналізму надзвичайників області свідчать понад 32 тисячі виїздів, близько 1400 ліквідованих пожеж та, найголовніше, – 157 врятованих життів.

Також очільник області окреслив основні завдання, що стоять перед державою та пожежно-рятувальною службою Хмельниччини на 2021 рік. Серед них, зокрема,

  • підвищення ефективності оперативного реагування та захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій, пожеж і небезпечних подій,
  • підвищення рівня захисту населення від загроз, пов’язаних із вибухонебезпечними предметами,
  • робота з об’єднаними територіальними громадами щодо реалізації повноважень у сфері цивільного захисту та створення місцевих пожежних команд.

Також серед пріоритетних завдань залишається технічне переоснащення сучасною технікою, аварійно-рятувальними засобами та спеціальним обладнанням пожежно-рятувальних підрозділів.

Говорили під час зустрічі і про ситуацію на території області, пов’язану зі складними погодними умовами – хуртовинами, сильними заметами та снігопадами. За словами начальника Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області Едуарда Братка, протягом останніх тижнів рятувальники Хмельниччини здійснили 148 виїздів для надання допомоги людям, які стали заручниками негоди. Так, надзвичайники розчищали дороги, відбуксировували з снігових заметів рейсові автобуси, вантажівки, «швидкі», які транспортували медиків до хворих та породіль.

Під час заходу присутні також мали можливість переглянути відео про діяльність Служби порятунку Хмельниччини у 2020 році, в якому, зокрема, йдеться про найрезонансніші пожежі, дорожньо-транспортні пригоди та інші надзвичайні ситуації, в яких завдяки оперативності та професійності рятувальників вдалося не лише врятувати людські життя, а й запобігти катастрофам.  

Регіон безпечний, але не скрізь

Координаційна нарада за участі голови Хмельницької ОДА та керівників правоохоронних органів регіону відбулася в Хмельницькій обласній прокуратурі під головуванням очільника відомства.

Як зазначив прокурор Хмельницької області Олексій Олійник, завдяки ефективній взаємодії усіх правоохоронних органів забезпечено зміцнення законності в регіоні та покращено рівень протидії кримінальним правопорушенням. Зокрема, на Хмельниччині зафіксовано один з найнижчих у державі рівень злочинності, зменшилась кількість тяжких злочинів, злочинів проти власності, у сфері безпеки руху та експлуатації транспорту, знизився рівень підліткової злочинності.

Протягом року в області викрито 10 злочинних угрупувань, котрі вчиняли злочини у господарській сфері, проти власності, у сфері незаконного обігу наркотичних засобів тощо.

За словами голови Хмельницької ОДА, наразі головними питаннями є забезпечення ефективної взаємодії між правоохоронними структурами, органами влади та громадськістю з метою максимально повного і ефективного виконання завдань, поставлених Президентом та Урядом.

Завдяки спільній роботі правоохоронців та інших державних інституцій досягнуто низки позитивних результатів. Найголовніше – не допущено росту злочинності, адже кількість кримінальних правопорушень в області за минулий рік зменшилась на 40 відсотків, – наголосив Сергій Гамалій.

Окремо очільник області звернув увагу на проблеми, вирішення яких, на його думку, потребує суттєвої активізації. Серед них – поширення тяжких і особливо тяжких злочинів в окремих регіонах області, високий рівень злочинів проти власності, життя та здоров’я громадян.

Також він закцентував на непростій ситуації з аварійністю на автошляхах області, важливості недопущення правопорушень у сферах господарської діяльності, розкраданні бюджетних коштів, зловживаннях під час проведення державних закупівель.

Під час обговорення проблемних питань учасники наради надали пропозиції, які стали основою для прийняття комплексу додаткових узгоджених заходів для зміцнення законності та запобіганню злочинності на Хмельниччині.

За матеріалами Хмельницької ОДА.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter