Новини
Події

Хмельничанок кличуть на акцію у День боротьби за права жінок

До Дня боротьби за права жінок активні жінки Хмельниччини  взяли участь у всеукраїнському онлайн-марафоні «Час жіночого лідерства». Депутатки місцевих рад, представниці політичних партій та громадських організацій, засобів масової інформації обговорили виклики, які стоять перед жінками, та закликали 8 березня прийти на акцію на підтримку прав жінок.

«Напередодні Дня боротьби за права жінок ми відповідаємо на головне  запитання – які переваги має жіноче лідерство під час кризи й чому воно так необхідне не лише Україні, а й усьому світові», – каже Леся Стебло, голова ГО «Тепло рідних сердець».

Учасниці 8-годинного марафону долучались до дискусії про:

  • виклики, що постали перед лідерками з усіх регіонів України;
  • перспективи консолідації зусиль політикинь, громадянського суспільства та влади в боротьбі з гендерною дискримінацією та сексизмом;
  • пошук необхідних інструментів для захисту й реалізації політичних прав жінок;
  • розвиток та підтримка  жіночого лідерського потенціалу.

«Здобутки жінок-лідерок України за останні роки важко переоцінити. Здавалося б, нещодавно закликала дарувати жінкам не квіти, а квоти (квоти для жінок у виборчих списках політичних партій – авт.). Зараз ми можемо констатувати – представництво жінок у Верховній Раді збільшується з кожною каденцією. Також кількість жінок зростає у місцевих радах, –розповідає Тетяна Баєва, голова ГО «Подільський центр «Гендерна рада». – Та все ж нам є куди рухатись далі і які проблеми вирішувати. Вже 8 березня ми закликаємо хмельничанок та хмельничан долучитися до акції «У пандемії – жіноче обличчя». Ми хочемо привернути увагу до проблем, з якими стикаються жінки та які у період пандемії ще більш загострилися».

Акція відбудеться у понеділок, 8 березня, о 12:00 на площі біля кінотеатру імені Шевченка у Хмельницькому. Організатори акції – ГО «Жіночий хаб» та Хмельницька обласна громадська організація «Подільський центр «Гендерна Рада» впевнені: найбільше негативні наслідки пандемії відбилися на жінках.

Рівень домашнього насилля в часи пандемії COVID-19 продовжує зростати. Чому ми не говоримо, що здебільшого на жінок було покладено обов’язок опікуватися дистанційним навчанням дітей? Що саме жінки змушені виконувати доглядову працю, обсяг якої лише збільшився, та поєднувати її із роботою?» – каже Тетяна Баєва, – «Ми відкрито заявляємо: у пандемії жіноче обличчя».

Фото: Тетяна Баєва

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter