Новини
Бізнес

У Славуті обговорили гастрономічний імідж міста

У містах Хмельниччини активно працюють над популяризацією своїх населених пунктів як на теренах держави, так і за її межами. Так, у Красилові оголосили конкурс на розробку бренду міста, а в Славуті працюють над просуванням гастрономічного іміджу колишнього районного центру.

Міський голова Василь Сидор спільно із представниками ресторанного бізнесу обговорили можливі шляхи зростання гастрономічного іміджу Славути. Зокрема, говорили про:

  •  організацію різного роду заходів, фестивалів, де можна було б презентувати смачні родзинки славутської кухні,
  • підготовку промоційних матеріалів із фірмовими стравами кафе/ресторанів міста,
  • влаштування гастрономічних турів для гостей міста,
  • участь у різного роду грантових проєктах.

Також під час зустрічі акцентували на інвестиційних можливостях Славути, адже саме від розвитку цього напрямку залежить добробут міста та кожного славутчанина.

Водночас як зазначив Василь Сидор, імідж громади формує кожен славутчанин і зовсім не негативними постами в мережах, а популяризацією переваг міста, його принад на особистих успіхах:

Лише спільними зусиллями ми можемо гідно презентувати Славуту як магнетичне місто, де хочеться жити, працювати і гостювати, – наголосив очільник міста.

Наприкінці зустрічі також озвучили пропозицію польської організації Фонд розвитку політики (Варшава) щодо можливої спільної участі у конкурсі в рамках ініціативи ЄС «Мери за економічне зростання» (“M4EG”). Їхня ідея – зосередитись на розробці та підтримці інкубаторів з переробки харчових продуктів, громадської кухні / об’єктів харчової промисловості (відомих як “харчові кластери”).

Сума, на яку можна подати грант: 500 тисяч – 1 млн євро. Наразі триає збір пропозицій, тому всіх зацікавлених осіб просять звертатися до відділу стратегічного планування виконавчого комітету Славутської міської ради за тел.: (096) 001 9525. Детальніше з цією пропозицією можна буде ознайомитися у рубриці «Гранти» на офіційному вебсайті міста.

За інформацією пресслужби Славутського МВК. 

Читайте також: Рецепт куті з Хмельниччини потрапив до енциклопедії української гастроспадщини

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter