Новини
Бізнес

На Хмельниччині середньомісячні виторги на об’єктах торгівлі збільшились на 18%

З початку року відділом фактичних перевірок управління податкового аудиту проведено 103 фактичних перевірки суб’єктів господарювання з дотримання законодавства в сфері готівкового обігу, за результатами яких донараховано понад 2 мільйони гривень фінансових санкцій.

За результатами контрольно-перевірочних заходів складено 33 протоколи про адміністративні правопорушення. Найчастіше вони стосуються непроведення розрахункових операцій через РРО, відсутності режиму попереднього програмування найменування кожного підакцизного товару з вказівкою коду товарної підкатегорії згідно УКТ ЗЕД, ціни товару та обліку його кількості. Інше поширене адмінпорушення – непроведення готівкових розрахунків з використанням електронних платіжних засобів за товари та послуги.

З метою очищення ринку підакцизних товарів від фальсифікованих, незаконно ввезених на територію України підакцизних товарів податківцями встановлено та вилучено з обігу продукцію сумнівної якості, загальною вартістю понад 200 тисяч гривень.

Також згідно з аналітичними та моніторинговими даними проведено 44 фактичні перевірки торгівельних об’єктів, які здійснюють реалізацію підакцизної продукції, маючи при цьому середньомісячні виторги, проведені через РРО, менше ніж 5 тисяч гривень. До порушників законодавства застосовано штрафні санкції на загальну суму понад 600 тисяч гривень.

За результатами вжитих податковою службою області контрольних заходів, у тому числі хронометражів, середньомісячні виторги на перевірених об’єктах торгівлі збільшились на 11-18 відсотків. А у порівнянні з минулим роком кількість суб’єктів господарювання, які звітують про незначні виторги, зменшились на чверть.

За інформацією Головного управління ДПС у Хмельницькій області

Автор: Адміністратор сайту

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter