Новини
Кам'янець-Подільська міська

У Кам’янці ліквідували стихійний ринок

Муніципальна інспекція у Кам’янці-Подільському ліквідувала стихійний ринок на вулиці Князів Коріатовичів. Людям, які продавали свій товар з тротуару, запропонували місця на декількох ринках міста та попередили про штрафи, які загрожують за торгівлю у невстановлених місцях та порушення карантину.

Станом на 7 квітня стихійна торгівля зупинена. Контроль буде здійснюватися щодня. Порушення правил та карантинних обмежень призведе до значних штрафів, – повідомляють у міській раді Кам’янця-Подільського.

Як повідомили у телеграм-каналі Вдало.інфо з посиланням на депутата міської ради Дмитра Дідика, за домовленістю з дирекцію всіх охочих торгувати законно можуть прийняти на ринку «Династія» (оптовий ринок). Вартість місця становитиме близько 5 гривень. Також є місця для колишніх стихійних торговців на Центральному ринку.

Продаж товарів в інших місцях – це є стихійна торгівля, яка належить до адміністративних правопорушень, передбачених ст. 160 та ст. 164 Кодексу України про адміністративні порушення, зазначають у міській раді та попереджають про штрафи:

  • торгівля з рук у невстановлених місцях – накладення штрафу від одного до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів торгівлі або без такої;
  • порушення правил підприємницької діяльності – тягне за собою накладення штрафу від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини і грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення, чи без такої.

За порушення правил карантину також передбачена адміністративна відповідальність:

  • штраф для громадян – від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів
  • на посадових осіб – від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter