Новини
Суспільство

З громадського туалету хмельничани крадуть все, що можуть винести

Нова вбиральня у сквері Шевченка наразі дуже дорого обходиться місту. Крім того, що її обслуговування не компенсується платою за користування, збитків їй завдають хмельничани, які, як з’ясувалося, крадуть звідти все, що можуть винести. І навіть те, що винести досить проблематично.

Півроку туалет у центрі міста працює безкоштовно. І якщо на початку своєї роботи він мав усі атрибути, необхідні для того, аби хмельничани могли з комфортом справити свої природні потреби, то чим далі, тим менше у ньому цих атрибутів залишається. Туалетний папір наразі, як і в старому варіанті вбиральні, можна взяти при вході з пакету, а не в кабінці, де його немає вже давно. Та й тримачі для нього у деяких кабінках зникли – чи тимчасово, чи назавжди. А над інформаційними табличками вже «попрацювали» любителі настінного розпису.  

Вряди-годи тема туалету спливає у коментарях в соцмережах. Причому іноді – досить несподівано. Так, обговорюючи учора новину про те, що Хмельницький отримав Приз Європи, та дискутуючи про відповідність європейським стандартам обласного центру, хмельничани принагідно згадали у розмові і громадський туалет у центрі міста.

Наразі, за словами директора департаменту інфраструктури міста Василя Новачка, громадська вбиральня перебуває на балансі «Спецкомунтрансу». На черговій сесії Хмельницької міської ради, яка запланована на 21 квітня,  її планують передати на баланс КП «Зеленбуд». А ще – запровадити нарешті плату за користування, оскільки зараз туалет надто дорого обходиться місту.

Насправді крадуть і ламають все, що тільки можна: туалетний папір, освіжувачі повітря, рідкі мила. В кімнаті матері і дитини через вікно, через задній вхід вкрали дороговартісний керамічний обігрівач. Безплатна вбиральня дуже і дуже дорого обходиться місту. Варто було б встановити там плату за вхід, поставити людину, яка буде постійно там чергувати, яка зможе викликати в крайньому разі поліцію або інші охоронні органи, – прокоментував для МТРК Місто директор Департаменту інфраструктури міста Василь Новачок.   

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter