Новини
Офіційно

Пасажирські перевезення на Хмельниччині впали на третину

Послугами автомобільного пасажирського транспорту протягом першого кварталу скористалися 8,3 мільйона подолян, що на 33,4 % менше, ніж у доковідні січень-березень минулого року. В тролейбусах схожа ситуація із перевезеннями: послугами електротранспорту скористалися 7,4 мільйона містян і гостей, що становить 72,8 % від рівня минулого року.

Загалом пасажирський транспорт використали у своїх приватних справах 15,7 мільйона людей, а це на 30,6 % менше, ніж у торішньому першому кварталі.

Обмеження в кількості пасажирів вкрай боляче вдарили, в тому числі, по комунальному транспорту. В останні роки тролейбуси неперервно нарощували обсяги перевезень, демонструючи щороку зростання на 4-6 %. До прикладу, в 2015-му році послугами електротранспорту скористалися 34,5 мільйона пасажирів, у 2017-му – 38,3 мільйона, в 2019-м – 42 мільйони.

Втрата значної частини доходів, очевидно ж, вимагає зростання вартості проїзду. Щоправда, плани транспортників продавати свої послуги відразу на 60% дорожче, викликають певні сумніви. Невже проїзд має дорожчати з 3,5 до 5,5 гривні? Не забагато?..

Не краща ситуація й з вантажними перевезеннями під час карантинних обмежень. В січні-березні вантажообіг підприємств транспорту області становив 230 мільйонів тоннокілометрів, що на 29,8 % менше відповідного періоду попереднього року. Загалом транспортники перевезли 1139,4 тисячі тонн вантажів, зафіксувавши падіння на чверть проти минулорічного січня-березня.

Читайте також: Хмельницький «Електротранс» закінчив фінансовий рік з найбільшими збитками

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook