Новини
Славутська міська

У Славуті через допис у соцмережах зчинився скандал

Провокативне повідомлення депутата міської ради, опубліковане у соцмережі, в якому він порівняв міського голову з найодіознішими диктаторами світу, викликав резонанс, спричинив низку обговорень у місцевих групах у соцмережах та може стати приводом для розгляду справи у суді. Скандальний допис наразі на сторінці депутата знайти не вдається, проте його скріншоти активно гуляють мережею.

Приводом для допису депутата, ймовірно, стало фото, яким Українська Асоціація Молодіжних Рад (УАМР) проілюструвала інформацію про вступ Молодіжної ради Славути до її лав. На фото – міський голова Василь Сидор в оточенні, очевидно, членів місцевої молодіжної організації.  

Інформація на сторінці УАМР з’явилася ще наприкінці березня, проте увагу депутата міської ради Вячеслава Соколовського, схоже, привернула майже через місяць. З невідомих причин міський обранець звернувся до членкинь Молодіжної ради з таким неоднозначним меседжем:

На допис депутата відреагував міський голова Василь Сидор.

Я ЗАСУДЖУЮ ХЕЙТЕРСТВО ДІТЕЙ! Нічого не маю проти об’єктивної критики в соцмережах, адже в будь-якій роботі можуть бути свої недоліки і це нормально, коли є думка зі сторони. Проте не можу змовчати, коли «виливають бруд» на дітей. @Вячеслав Соколовський, своїм постом ви перейшли всі межі: скажіть, будучи також батьком, чи дозволили б ви так ображати власну дитину? Такі ваші повідомлення принижують ваш статус депутата міської ради. Я підтримую кожного члена Молодіжної ради Славути. Хочу запевнити вас, що нікому не дозволю ображати вашу честь і гідність та обіцяю, що у випадку хейтерства дітей обов’язково буде надана відповідна юридична оцінка, – написав очільник громади та закликав депутата публічно вибачитись.

Ні вибачень, ні послідовності

Попри те, що міський голова не акцентував на тому, перед ким саме має вибачитися депутат, останній у дописі-відповіді, який опублікував у групі «Славута. Місто яке зникає?»  зазначив, що вибачиться перед дітьми, коли «вони пояснять, за що». Загалом, же,  судячи з тексту допису, Вячеслав Соколовський свій неоднозначний меседж спрямовував особисто до міського голови.

А взагалі то посил був до вас особисто. І це вас “особисто “я порівняв у дописі з Мао Дзедуном, за що ніяк не планую вибачатися. (чомусь не порівнюваєтесь не з Вашингтоном ні з Мазепою….) І писати це мушу тут, бо ж коменти у вашій сторінці заблоковані. А допис осьо, і запитання в силі, – написав міський обранець.

Щоправда, посилання, яке він подав у кінці тексту, веде уже зовсім до іншого допису, не того, який став причиною скандалу. І в ньому депутат вже звертається із запитанням до Молодіжної ради.

Повідомлення, з якого все почалося, наразі знайти на сторінках групи не вдається. Проте його встигли зберегти та розповсюдити. Як повідомили нашому виданню у пресслужбі Славутської міської ради, там наразі розглядають можливість позову до суду за фактом події.

Батьки – за дітей

Що ж до членів Молодіжної ради Славути, то за них прокоментували ситуацію батьки. Як повідомляє сайт Хмельниччина. Північ, члени Молодіжної ради та їх близьке оточення вважають використання фото з робочого засідання в такому контексті, як це подано у пості Соколовського, неприйнятним.

Вважаю, неприпустимо кидати брудні натяки, які кидають тінь на наших дітей. Міський голова вбачає в Молодіжній раді розумних, дієвих, активних молодих людей і підтримує їх діяльність на офіційних публічних засіданнях. Коли на догоду політиці в таких діях вбачають інший зміст – це просто обурливо, – прокоментував виданню один з батьків членкині Молодіжної ради, прізвище якого, на його прохання, сайт не вказує.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook