Новини
Освіта

Університет у Кам’янці не отримав акредитацію для двох спеціальностей

Минулого року студентів однієї з журналістських спеціальностей, яка також не була акредитована, перевели на іншу, суміжну, акредитація якої цього року позначена статусом “умовна”. На яку іншу спеціальність переводитимуть студентів, які планували отримати журналістський фах, наразі невідомо.

Про підсумки акредитації Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка повідомив на його сторінці у Фейсбук кам’янчанин Андрій Овчарук, який, як зазначено в його профілі, працює у цьому ж виші.

Як йдеться у повідомленні, акредитацію цьогоріч не отримали такі спеціальності як “Журналістика” та “Професійна освіта”.

Весь трагізм ситуації в тому, що минулого року вже було провалено акредитацію журналістської спеціальності “Реклама та зв’язки з громадськістю”. Тоді спеціальність закрили, студентів перевели на спеціальність “Журналістика”. Цього року вже ця спеціальність буде закрита. Куди переведуть студентів? На політологів? Тоді все логічно, – зазначає автор допису.

Також він повідомив, що за підсумками 2019-2020 навчального року з 14 бакалаврських освітніх програм було успішно акредитовано лише чотири, показник успішності склав 28,5%.

Що це означає: у 2021 році випускники освітніх програм з відкладеною (умовною) акредитацією востаннє отримають дипломи бакалавра. Студентів 1-3 курсів попросять перейти на інші освітні програми (приміром, географи – на економістів або навпаки), – додав Андрій Овчарук.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook