Новини
Здоров’я

У Славуті згортають мобільний госпіталь

За три тижні у мобільному шпиталі, який розгорнули на території міської лікарні Славути, пролікували близько трьох десятків пацієнтів. Для лікування хворих створили мобільну бригаду у складі 20 медичних працівників. Загалом мобільний шпиталь розрахований на 120 пацієнтів.

Нагадаємо, мобільний госпіталь прибув до Славути в перших числах квітня. Готовим до прийому хворих він був 7 квітня. Перших пацієнтів з “ковідних” відділень, які на той момент були перевантажені, перевели у шпиталь 12 квітня. Для лікування хворих створили мобільну бригаду у складі двох лікарів, дев’яти медичних сестер та дев’яти санітарів.

Як повідомляють у фейсбук-спільноті “Рідна Славутчина”, сьогодні, 29 квітня, почали роботи з демонтажу мобільного шпиталю.

Станом на сьогодні ситуація з захворюваністю в області та місті дещо стабілізувалася, відтак прийнято рішення про згортання роботи зазначеного об’єкта. За час функціонування мобільного шпиталю в ньому було проліковано близько 30 пацієнтів, – йдеться у повідомленні.

За інформацією Хмельницької ОДА, за останню добу в області виявлено 461 новий лабораторно підтверджений випадок захворювання на COVID-19. Найбільше – 204 хворих – у Хмельницькому.

Завантаженість ліжкомісць з киснем по області складає 57,1%. В лікарнях перебувають 1889 хворих, 164 – з підозрою.

Також додалося 20 летальних випадків. Всього від початку пандемії внаслідок ускладнень через COVID-19 в області померло 1598 осіб.

Як відреагували мешканці Славути на появу в їхньому місті мобільного госпіталю, читайте за посиланням.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook