Новини
Освіта

В університеті Кам’янця прокоментували ситуацію з акредитацією

За словами проректора з виховної роботи та завідувача кафедри журналістики Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка, умовна акредитація деяких освітніх програм не означає, що навчання студентів за цими напрямками припинена. Протягом року у виші працюватимуть над усуненням проблем, які викликали зауваження, а після цього подаватимуть на акредитацію знову.

Нагадаємо, днями у соцмережах з’явився допис, в якому йшлося про те, що дві спеціальності Кам’янець-Подільського вишу, а саме “Журналістика” та “Професійна освіта” не отримали акредитацію, через що, за словами автора повідомлення, студенти або залишатимуть навчальний заклад, або змушені будуть продовжувати навчання за іншими напрямками.

У навчальному закладі заявили, що інформація, викладена у соцмережах, не відповідає дійсності та є недостовірною, та прокоментували ситуацію, що склалася.

За словами проректора з науково-педагогічної роботи Василя Кобильника, в університеті акредитовано багато як спеціальностей, так і освітніх програм і колективи кафедр та гаранти освітніх програм успішно працюють у цій сфері.

У 2020-2021 навчальному році університет успішно пройшов акредитацію близько двох десятків освітніх програм бакалаврського, магістерського рівнів вищої освіти, а також рівня доктора філософії. Серед них акредитовано й освітню програму “Журналістика” другого (магістерського) рівня вищої освіти. Також йде активна підготовка до акредитації в наступному 2021-2022 навчальному році.

Чи є проблеми у цій сфері? Звісно що є. Адаптація до нової процедури, складнощі через відсутність стандартів вищої освіти і багато інших чинників вносять свої корективи. Однак переконаний, що колектив університету успішно пройде цю процедуру. Як і успішно подолає ті виклики, які постали сьогодні перед усією сферою вищої освіти в Україні, – прокоментував Василь Кобильник.

Щодо освітньої програми “Реклама і зв’язки з громадськістю”, то вона отримала умовну акредитацію, а це означає, що університет отримав один рік на усунення зауважень і за рік може подаватися на акредитацію ще раз.

Студентів цієї освітньої програми ніхто нікуди не переводив – на законних підставах вони далі навчаються за цією освітньою програмою. Щодо освітньої програми “Журналістика” (бакалавр), то наразі рішення немає – справу повернули на доопрацювання, – пояснив завідувач кафедри журналістики Олександр Волковинський.

Редакція перепрошує у колективу навчального закладу за публікацію неперевіреної інформації.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook