Новини
Здоров’я

У 10 лікарнях Хмельниччини реконструюють приймальні відділення

Сучасні приймальні відділення в районних лікарнях, реконструйований Хмельницький обласний серцево-судинний центр, модернізація амбулаторних центрів в об’єднаних територіальних громадах, закупівля сучасного обладнання й транспортних засобів для лікарень – медицина регіону по-справжньому виходить на новий рівень.

Цьогоріч в опорних лікарнях області в межах програми Президента України «Велике будівництво» реконструюють 10 приймальних відділень. Поки що деякі приймальні відділення не надають повний спектр послуг, оскільки триває встановлення медичного обладнання й оформлення відповідних документів у медичних закладах.

У приймальних відділеннях Славутської, Старокостянтинівської та Шепетівської лікарень  передбачені другі черги будівництва. У Славутській лікарні будуватимуть закритий перехід між корпусами, у Старокостянтинівській та Шепетівській – «теплий» під’їзд до приймального відділення для «швидких». Цей етап будівництва має бути завершений найближчим часом спільними зусиллями об’єднаних громад та лікарні.

За словами народного депутата України Сергія Мандзія, розвиток медицини – пріоритет для Президента України й партії «Слуга Народу».

Мусимо визнати той факт, що за останні 30 років мало зроблено для розвитку медицини в області. Прикро бачити, коли люди похилого віку не можуть зробити елементарного обстеження, бо в приватних клініках дорого, а в державних закладах таких апаратів немає. Нині ж новозбудовані приймальні відділення оснащені сучасними приладами діагностики. А, отже, якісні послуги будуть доступними для всіх, – зазначив Сергій Мандзій.

Нещодавно в Хмельницькому відкрили після реконструкції реперфузійний центр в обласному серцево-судинному центрі за участю Голови Верховної Ради Дмитра Разумкова. З ініціативою створення закладу, який би відповідав усім сучасним вимогам кардіології та кардіохірургії три роки тому виступив головний лікар серцево-судинного центру Андрій Кланца. Тепер це стало реальністю.

За словами головлікаря, з відкриттям реперфузійного центру вдвічі збільшиться обсяг лікувально-діагностичної допомоги мешканцям області. Водночас планують проводити операції з трансплантації серця.

Увесь цей дорогий, але унікальний проєкт зі створення єдиного в області сучасного серцево-судинного центру, сконцентрованого на одній базі, дозволить ефективно і своєчасно надавати жителям регіону кардіологічну та кардіохірургічну допомогу. Зокрема пацієнтам із гострими та передінфарктними станами, складними порушеннями ритму серця, пацієнтам, які скаржаться на проблеми серцево-судинної системи від звичайного підвищення тиску до складних клапанних вад серця чи вроджених патологій, – зазначив Андрій Кланца.

Присутні на відкритті гості високо оцінили модернізований заклад.

У центрі все по-сучасному – від ліжок до складної апаратури, що використовується в операційному, реанімаційному та інших відділеннях. Приємно знати те, що такий центр зуміє врятувати тисячі життів, – прокоментувала народна депутатка України Олена Копанчук.

Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook