Новини
Новини від читача

На будівництві вулиці Мельникова у Хмельницькому то ночами пищать, то днями сидять

Із вікна своєї квартири хмельничанин щодня, а іноді й щоночі спостерігає за тим, як триває будівництво нової вулиці в обласному центрі. Робота комунальників подекуди йому здається дивною.

Днями ввечері чую. Щось пищить. Пізно. Десь з кухні звук. Індукційка? Посудомийка? Але ж вже майже 12-та ночі. Все вимкнено. Кажани кубло змайстрували та поснути не можуть? Новини ж бо розповідають, що лилики полюбили останнім часом на балконах оселятися. Проте не маю балкону – лише лоджії. А може, комарі? Навряд – не долітають – високо. Та й ніч – спати мають.

Визираю за вікно. Справді – наче комаха. Як гігантський жук катається будівельна машина туди-сюди, розрівнюючи майбутню вулицю Мельникова. Їде та пищить. Пищить, а їде.

Подумалось, не настільки й заважає цей звук за вікном. Хай працюють хлопці: скоріше зроблять, буде й нам дорога та комфорт. Бо роботи ж багацько. Торік зробили величенький насип для продовження пішохідної доріжки, цьогоріч – зрізали й закопалися вглиб. Потім знов насипали. Робота ж, мабуть, така: зробив – зламав – зробив.

А чого закопувалися? Може, бетонну опору робили, про яку торік чомусь забули. А може, вона – прикриття? Бо й газ знайшли. Щоправда, в трубі – тиждень стирчала. Й до води дісталися. Водяний ентузіазм будівельників-геологів був сильнішим, ніж газовий, бо вдалося трубу проколупати, залишивши мешканців Старокостянтинівського шосе, 5В без води в другій половині дня вихідного.

Хоча не буває лиха без щастя: добувши воду з-під землі, будівельники наповнили нею наш місцевий “Венеційський канал”.

Ще кілька таких будівельних геологорозвідок і канал дістанеться Південного Бугу – кількасот метрів лише залишилося. Й наша річка отримає нову притоку, назвати її зможемо Мельниківською або, що об’єктивніше – Будівельною.

Але дивно надалі почали поводитися наші «геологи». Після нічного повзання «жука», водяних робіт у вихідний їхній ентузіазм якось спав. Визираю в вікно вчора об 11-й – сидять, після 13 – також сидять. Але, здається, трохи помінялися місцями – неідеальна розсадка, мабуть, була, не за феншуєм. Після 15-ої та сама картина, але віє вже від них знемогою та задоволеністю. Притомила таки хлопців робота – весь час споглядання ніжилися на сонечку.

Лише маленький нюанс: на техніці є напис «Велике будівництво».

Якщо й на інших об’єктах “Великого” так само роблять-переробляють, ламають інфраструктуру, ночами працюють, а вдень відпочивають, то довгенько нам доведеться чекати гарних доріг.

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook