Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому демонтували колесо огляду у парку

Найвищого та, ймовірно, одного з найстаріших атракціонів у парку імені Чекмана більше немає. Замість нього залишилися бетонний фундамент та залишки елементів кріплення. Опорні фланці, на яких тримався атракціон шліфують та перефарбовують. Конструкції з відновленим покриттям підрядник планує змонтувати до кінця місяця. Паралельно підсилюватимуть фундамент.

Побоювання хмельничан, що нові кабінки атракціону, які “приміряли” до колеса минулого року, причеплять на старі конструкції, не справдилися. Колесо огляду у парку повністю демонтували та відправили на реставрацію.

За допомогою важкої техніки це все розібралося швидко, без додаткових ускладнень. Так само перевезлося в цех і зараз там вже обробляється піскоструменевим способом, – розповідає директор підрядної організації Олексій Віштал.

Наразі майстри знімають накопичені шари старої фарби, доводячи елементи конструкції до їхнього первісного стану. Як зазначають у підрядника, метал зберігся у гарному стані.

Коли ми змонтуємо колони, які тримають сам механізм поворотного колеса, тоді приступимо до бетонування основ. Коли забетонуються основи, нам буде потрібна рівна площа, щоб монтувати решту елементів колеса, – пояснив журналістам МТРК Місто Олексій Віштал.

Розповів також, якою буде кольорова гама майбутнього атракціону. Опорні колони, на яких буде зафіксоване саме колесо, буде синім. Самі стріли і годинниковий механізм – світло-сірими.

Щодо коштів, то, нагадаємо, у 2019 році оновлення колеса оцінювали у 4,4 мільйона гривень. Минулоріч же йшлося вже про 3,8 мільйона, з яких один мільйон – вартість нових кабінок.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook