Новини
Дозвілля

В історичному маєтку на Хмельниччині відбудеться артпікнік та “Велика Косовиця”

Небайдужих до збереження історичних пам’яток мешканців Хмельниччини запрошують долучитися до шляхетної справи – взяти участь в артпікніку “Атмосфера” у селі Маліївці, що на Дунаєвеччині. У програмі – чимало заходів, які будуть цікавими не лише дорослим, а й дітям.

Збір на Велику Косовицю оголосила небайдужа до долі старовинного маєтку у Маліївцях уродженка села Анастасія Донець.

Хочете попрацювати і круто потусити? Тоді вам в Маліївці 19 червня – у нас Велика Косовиця і концерт. Можна залишитися на ніч з наметом – годуємо, веземо з Хмельницького і Кам‘янця-Подільського безкоштовно!написала активістка.

Артпікнік, судячи з програми, буде досить насиченим Від рання до смеркання на всіх, хто завітає у маєток, чекають: музична імпреза, концерт, розіграш призів, кіно під відкритим небом, фотосушка та фотозона, майстер-класи, спортивні та настільні ігри, художня виставка тощо.

Та головною подією дня, напевно, стане конкурс на кращого косаря та обрядове дійство.

Нагадаємо, вже не вперше у Маліївці скликають активістів, волонтерів та небайдужих до збереження історичних пам’яток подолян. І не лише їх. На початку зими тут гуртом заготовляли дрова, аби не залишити в холодну пору року панський маєток без опалення. А в лютому сюди знову скликали бажаючих попрацювати з користю на свіжому повітрі – тоді прибирали та причепурювали парк біля маєтку та продовжували заготівлю дров. Щоразу такі заходи закінчувалися культурною програмою у стінах палацу.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook