Новини
Хмельниччина туристична

У курортному Сатанові менше, ніж за мільйон, збудували туристично-інформаційний центр

Кошти на будівництво нового об’єкту на території курортного містечка виділив Євросоюз. Звели його у співпраці з відділом культури Хмельницької ОДА. Вартість будівництва туристично-інформаційного центру (ТІЦ) – 916 150 гривень. Натомість у Хмельницькому схожий об’єкт коштував ледь не удвічі дорожче. Ввести в експлуатацію центр планують, щойно завершать роботи з доброустрою на прилеглій території.

Будувати ТІЦ у Сатанові почали наприкінці минулого року. Наразі роботи – на завершальному етапі, тож незабаром він має запрацювати, сподіваються у громаді. Розташований центр неподалік місця, де колись стояв католицький храм Пресвятої Трійці, збудований у 1581 році. Зараз від нього залишився лише постамент, на якому розташовувалася скульптура Богородиці. Її, на згадку про зруйнований храм, планують відновити, – розповів спеціаліст з архівної справи та діловодства Сергій Білоус.

Збудували туристично-інформаційний центр у курортному місті, аби задовольнити потреби туристів та відвідувачів курортів. Сама будівля поділена на дві частини: в одній туристи зможуть отримати необхідну їм інформацію, в іншій – придбати сувеніри.

Крім того, тут продаватимуть вишивки, вироби з дерева та металу, роботи, прикрашені петриківським розписом та створені місцевими майстрами, повідомляє Городок.City

Ось так виглядає туристично-інформаційний центр у Сатанові.

А так, для порівняння, виглядає аналогічний об’єкт у Хмельницькому, який обійшовся, нагадаємо, в 1 мільйон 639 тисяч гривень без 4 копійок.

Роботи зі зведення ТІЦ в обласному центрі мали бути завершені в кінці минулого року. Наразі він готовий і частково (а можливо, й повністю) умебльований. Проте досі не працює.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook