Новини
Кримінал

Обвинуваченій у вбивстві хмельницької підприємиці суд відхилив дві апеляції

Без задоволення залишив апеляційні скарги обвинуваченої в умисному вбивстві та її захисника на вирок Хмельницького міськрайонного суду у справі № 686/3290/18 Хмельницький апеляційний суд. За вчинений злочин їй доведеться 15 років провести за ґратами.

Нагадаємо, 50-річна хмельничанка-підприємиця померла від крововтрати, яку спричинило одне з ножових поранень, що їй у вересні 2017 року завдала 20-річна хмельничанка. Перед тим, як здійснити злочин, молода жінка відстежила маршрут, за яким рухалася її жертва: від речового ринку на Львівському шосе у Хмельницькому до будинку на вул. Інститутській. Напад здійснила у під’їзді багатоповерхівки, де мешкала загибла. Одне з поранень – передньої поверхні грудної клітки з ушкодженням правої легені та грудної частини аорти – виявилося смертельним.

У суді першої інстанції обвинувачена розповіла, що конфлікт між нею та підприємицею стався через гроші. Мовляв, вона двічі купувала у потерпілої іноземну валюту купюрами по 100 доларів. Та коли звернулася до неї, аби обміняти ті ж купюри на гривні, підприємиця відмовилася, заявивши, що долари несправжні. Каже, пішла за жінкою додому, аби поговорити. Проте та почала агресивно розмовляти, била палкою і погрожувала ножем, який їй вдалося вихопити й, можливо, завдати удар, захищаючись.

Місцевий суд критично оцінив ці показання, окрім одного – між жінками дійсно виникли особисті неприязні відносини на ґрунті, пов’язаному з обміном валюти. Відтак суд перекваліфікував дії обвинуваченої – замість вбивства з хуліганських мотивів інкримінував умисне вбивство, призначивши покарання – 15 років позбавлення волі.

Початок строку відбування покарання суд визначив рахувати з моменту вступу вироку в законну силу (7 липня 2021 року) та зарахував в строк відбуття покарання час її попереднього ув`язнення з 17.11.2017 до дня вступу вироку в законну силу включно, із розрахунку один день попереднього ув`язнення за один день позбавлення волі.

Вирок оскаржували обвинувачена у вбивстві та її захисник, проте обидві апеляційні скарги Хмельницький апеляційний суд відхилив, йдеться у повідомленні пресслужби ХАС.

Повний текст ухвали з мотивами апеляційного суду буде оголошено 13 липня 2021 року о 16.00.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook