Новини
Суспільство

У Хмельницькому з зоокуточка вилучать 5 ведмедів

Двоє дорослих ведмедів та троє ведмежат утримуються на території ГО “ЗооЗахист” в неналежних умовах, відтак мають бути конфісковані у власника. Таке рішення днями прийняв Хмельницький міськрайонний суд. На власника зоокуточка наклали штраф.

Під час перевірки зоокуточка, здійсненої у квітні поточного року, держінспектор з охорони навколишнього середовища встановив, що на його території порушуються правила утримання диких тварин, зокрема, бурих ведмедів, занесених у Червону книгу України. Крім того, у власника не виявилося документів, які би підтвердили законність вилучення тварин з природного середовища.

Факт відсутності таких документів керівник громадської організації у суді підтвердив. Заявив при цьому, що має документи про вакцинацію тварин, проте на розгляд суду їх не представив. Так само не надав доказів того, що намагається покращити умови перебування тварин на території зоокуточка, хоч і заявив про це під час розгляду справи у суді.

Нагадаємо, нещодавно представники однієї із зоозахисних організацій звернули увагу на те, що дорослі ведмеді та малі ведмежата у зоокуточку перебувають в одному вольєрі, що призводить до конфліктів між дорослими тваринами. Крім того, звертали увагу захисники тварин і на те, що у спеку вольєр нічим не накритий, і тварини постійно перебувають під пекучим сонцем.

Розглянувши матеріали справи, Хмельницький міськрайонний суд визнав керівника громадської організації «ЗооЗахист» винним у порушенні правил утримання диких тварин у неволі та призначив штраф 85 грн з конфіскацією тварин.

Нагадаємо, на території Хмельниччини наразі діє реабілітаційний центр для тварин, облаштований на території Національного парку «Подільські Товтри». 

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook