Новини
Суспільство

Дві громади Хмельниччини отримають експертну підтримку європейської програми

Завершився відбір громад для участі у другому етапі навчальної Програми «U-LEAD з Європою» «Кроки для спеціалістів» на тему «Просторове планування та управління природними ресурсами». В регіоні дві громади пройшли в новий етап навчань і отримають експертну підтримку Програми.

Ярмолинецька громада проведе аудит земельних ресурсів, а у Дунаєвецькій громаді розроблятимуть комплексну схему просторового планування.

«Громади гарно відпрацювали під час першого етапу навчань, і їх заявки отримали підтримку. Ці проєкти дозволять опрацювати потенціал громад та залучити додаткові кошти до бюджету. Далі нас чекає цікава та складна робота», – наголосив Дмитро Василенко, керівник Хмельницького регіонального офісу Програми.

Нагадаємо, що попередньо 4 громади області упродовж травня та червня пройшли навчання з наступних тем:

  • принципи просторового планування;
  • просторове планування в Україні;
  • просторове планування в територіальних громадах;
  • виклики просторового планування;
  • земля та інші природні ресурси в територіальних громадах.

Після завершення навчань учасники отримають сертифікати, а відібрані громади продовжать навчання та за підтримки експертів розроблятимуть комплексні плани просторового розвитку територій та проводитимуть аудит земельних ресурсів.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян, та розширює можливості громад.

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook