Новини
Нетішинська міська

На Хмельницькій АЕС перевірили реакторні установки

Експлуатація реакторних установок першого, другого енергоблоків ХАЕС та електростанції, в цілому, відповідає нормам, правилам і стандартам з ядерної безпеки, а також не перешкоджає для подальшої безпечної роботи енергоблоків – такий висновок зроблено комісією, яка перевірила стан ядерної безпеки енергопідприємства.

19-23 липня на Хмельницькій АЕС працювала комісія експлуатуючої організації з перевірки поточного стану ядерної безпеки на чолі з директором департаменту відомчого нагляду Компанії Олександром Богуном.

Перевірка стану ядерної безпеки проводиться на виконання вимог Закону України «Про використання ядерної енергії та радіаційну безпеку», відповідно до встановлених в галузі вимог, норм, правил та стандартів.

Члени комісії провели спостереження за виконанням ремонтних робіт на основному технологічному устаткуванні АЕС, здійснили перевірку ядерно-небезпечних робіт у контрольованій зоні, в тому числі роботи за технологією Holtec. Комісія також перевірила ремонтно-експлуатаційну документацію, провела спостереження за роботою персоналу блочного щита управління в процесі виконання регламентних робіт з технологічного обслуговування.

«За результатами перевірки стану ядерної безпеки у ВП ХАЕС підписано відповідний Акт, а також будуть розроблені коригуючі заходи з усунення виявлених невідповідностей. Невідповідності, виявлені під час перевірки, не перешкоджають безпечній експлуатації енергоблоків і будуть враховані у подальшій роботі», – підсумував результати перевірки т. в. о. головного інспектора ВП ХАЕС Сергій Сахнюк.

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook