Новини
Культура

У Славуті стартував II Міжнародний етнофестиваль “Колодар”

Попередньо зазначалося, що фестиваль у Славуті триватиме два дні, 31 липня та 1 серпня, проте, як зазначають у міській раді, офіційно він відкриється сьогодні, о 15.00. Перші гості та учасники фестивалю приїхали вчора і вже встигли ознайомитися з містом та його історією.

Нагадаємо, етнофестиваль “Колодар” цього року у Славуті проходить вдруге. Організатори запланували чимало розваг та цікавих локацій, де гості та учасники заходу зможуть взяти участь у майстер-класах, подивитися виступи творчих колективів та кінні перегони, побачити спільне виконання побутового танцю та послухати виступи артистів з-за кордону.

Вчора місто зустрічало перших гостей фесту, які приїхали зі Львова, – учасників творчого об’єднання «Левеня» (зразковий дитячий театр танцю «Левеня» та народний театр танцю «Ескада»). «Левенятам» влаштували екскурсію Славутським історичним музеєм та памʼятними місцями міста.  

Та головні події у місті відбуваються сьогодні. На стадіоні військового містечка о 12.00 почалися кінні перегони, які триватимуть до 14.00.

Загалом під час фестивалю буде чимало подій та локацій, присвячених історичному символу міста. Крім перегонів відбудуться також катання на конях, презентація артоб’єктів (ексклюзивних фігур коней), встановлених у різних історичних районах міста. Принаймні, так обіцяли організатори напередодні фестивалю.

Далі у програмі етнофестивалю передбачені такі заходи:

  • о 14.00 запрацюють майстер-класи та ярмарок, а також від історичного музею стартує урочиста хода творчих колективів;
  • о 15.00 відбудеться офіційне відкриття фестивалю;
  • з 16.00 до 18.30 відбуватимуться виступи фольклорних колективів;
  • о 17.30 – спільне виконання побутового танцю усіма учасниками фестивалю, а о 18.30 – масове виконання бойового гопака;
  • о 19.00 почнеться концерт за участі закордонних колективів;
  • з 20.00 до 23.00 – виступи відомих гуртів.

Після цього фестиваль буде офіційно закрито, повідомили у пресслужбі міської ради.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook